Capriciile memoriei umane sunt binecunoscute. Un prieten insista ca ati fost impreuna la aniversarea a 15 ani de la terminarea facultatii, pe cand tu stii ca a fost abia cea de-a 10-a aniversare. Iti amintesti clar ca un alt amic a fost la nunta ta, pana cand el iti va reprosa ca nu l-ai invitat si de aceea n-a venit. Sau, mai grav, un martor al unei infractiuni identifica eronat pe cineva ca fiind autorul. Ce se intampla,de fapt? De ce avem uneori memoria lucrurilor care nu s-au petrecut niciodata?

Fizicienii de la MIT au creat, in sfarsit, oglinda perfecta.

  • De ce avem stomac? Si eu, si dumneavoastra si colegii mei din redactie, cu totii avem stomacuri. Aparent, pentru a digera mai bine ceea ce mancam. Dar daca stomacurile sunt niste "site" pentru microbi? O noua ipoteza, un nou prilej de a cadea pe ganduri.
  • O doza de narcisism face bine. Unele reprosuri aduse marcisistilor sunt meritate. Cu toate acestea, cercetarile descriu o lume mult mai nuantata. Desi narcisistii pot fi dificil si uneori insuportabili, ei pot fi in acelasi timp excelenti interpreti sau lideri. Mai mult, intrucat fiecare dintre noi are cel putin cateva trasaturi narcisiste, am putea fi capabili sa intelegem cate ceva despre noi insine din studiul narcisismului.
  • Misterul prin care unele animale marine isi pot schimba culoarea a fost dezvaluit. Culoarea organismelor vii poate fi formata in doua moduri: pigmentare sau structura anatomica. Culorile structurale apar din interactiunea fizica a luminii cu nanostructuri biologice. O gama larga de organisme poseda aceasta capacitate, dar mecanismele biologice care stau la baza procesului au fost pana acum gresit intelese.
  • Cum sa-ti conduci familia ca pe o afacere. La ora 19 intr-o duminica in Hidden Springs, Idaho, cei sase membri ai familiei Starr s-au asezat la masa pentru cel mai important eveniment al saptamanii: reuniune de familie. Starr e o familie tipic americana, cu problemele lor zilnice. David este inginer de software, iar sotia sa, Eleanor, are grija de cei patru copii. O poveste bine scrisa.