In luna iunie 2013, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) au scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,9% , iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel, a comunicat Institutul National de Statistica vineri dimineata. Fata de iunie 2012, comertul cu amanuntul a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,2 %, respectiv cu 2,3%.

In semestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut atat ca serie bruta fata de semestrul I 2012 cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,1%, respectiv cu 0,4%.

  • Iunie 2013  comparativ cu mai 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,9%, datorita scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (-1,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2013, comparativ cu luna precedenta, a ramas neschimbat.

  •  Iunie 2013  comparativ cu  iunie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2013, comparativ cu luna iunie 2012 a inregistrat o scadere cu 4,2% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-9,7%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,8%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2013, comparativ cu luna iunie 2012 a inregistrat o scadere cu 2,3% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-8,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,9%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 0,6%.

  • Semestrul I 2013  comparativ cu semestrul I 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012 a inregistrat o scadere cu 1,1% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-6,5%). Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (+1,2%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012, a inregistrat o scadere cu 0,4%, datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,4%). Cresteri au inregistrat vanzarile de produse nealimentare (+2,3%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).