INS: ​Afacerile din comertul cu amanuntul, in scadere pe primele 6 luni

de DP     HotNews.ro
Vineri, 2 august 2013, 10:01 Economie | Finanţe & Bănci

In luna iunie 2013, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) au scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,9% , iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel, a comunicat Institutul National de Statistica vineri dimineata. Fata de iunie 2012, comertul cu amanuntul a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  4,2 %, respectiv cu 2,3%.

In semestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut atat ca serie bruta fata de semestrul I 2012  cat si  ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  1,1%, respectiv cu 0,4%.

 • Iunie 2013  comparativ cu mai 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  iunie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,9%, datorita scaderii  vanzarilor de produse  alimentare, bauturi si tutun (-3,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (-1,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  iunie 2013, comparativ cu luna precedenta, a ramas neschimbat.

 •  Iunie 2013  comparativ cu  iunie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  iunie 2013, comparativ cu luna iunie 2012 a inregistrat o scadere cu 4,2% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-9,7%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,8%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  iunie 2013, comparativ cu luna iunie 2012 a inregistrat o scadere cu 2,3% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-8,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,9%). Vanzarile de produse nealimentare  au crescut cu 0,6%.

 • Semestrul I 2013  comparativ cu semestrul I 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012 a inregistrat o scadere cu 1,1% datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-6,5%). Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (+1,2%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012, a inregistrat o scadere cu 0,4%, datorata scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,4%). Cresteri au inregistrat vanzarile de produse nealimentare (+2,3%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,5%).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

481 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  E grav (Vineri, 2 august 2013, 11:06)

  Frank777 [utilizator]

  Semnele recesiunii se arata.
  Minciunile guvernari se vor arata rand pe rand.
  De o gravitate exceptionala este lipsa finantarii pentru economia IMM.Bancile comerciale nu mai finanteaza.
  Este dovada clara ca stiu ce va urma si se pun la adpost.
  Cand o sa se adune toate efectele proastei guvernari o sa fie o tragedie.
  Oamenii astia sunt incapabili.
  Au doar tupeu.In rest nimic.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri