Raport: Marile banci europene trebuie sa isi reduca activele cu 661 miliarde euro in cinci ani
Analiza scoate in evidenta faptul ca la cinci ani de la criza financiara bancile europene "sunt inca prea mari pentru a intra in faliment".
In total, bancile europene trebuie sa isi reduca activele cu 3.200 miliarde de euro pana in 2018, pentru a respecta reglementarile Basel III, referitoare la capital si intermediere, potrivit RBS.
Povara este mai mare in cazul bancilor mai mici, care trebuie sa elimine active de 2.600 de miliarde de euro, provocand temeri ca finantarea firmelor mici si medii va fi redusa drastic.
Bancile europene si-au redus deja activele cu 2.900 de miliarde de euro din mai 2012, prin limitarea innoirii unor credite, rascumpararea unor instrumente financiare si vanzarea unor operatiuni care nu fac parte din activitatile de baza, potrivit datelor Bancii Centrale Europene.
Deutsche Bank a anuntat recent ca intentioneaza sa isi reduca activele cu o cincime in urmatorii doi ani si jumatate.
Activele sectorului bancar european valoreaza 32.000 de miliarde de euro, de trei ori mai mult decat PIB-ul anual al zonei euro.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid