Consiliul Fiscal, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Esec major in absorbtia fondurilor europene / Cresterea evaziunii fiscale / Executia veniturilor bugetare in primele 6 luni ale anului arata o nerealizare semnificativa, de peste 6,5 miliarde lei

de DP     HotNews.ro
Marţi, 13 august 2013, 8:33 Economie | Finanţe & Bănci


Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal
Foto: HotNews.ro
 documente
(13 Aug 2013) PDF, 600KB
Consiliul Fiscal desfiinteaza proiectul de rectificare bugetara a Guvernului, subliniind slabele performante fiscale, dar si marile esecuri in materie de atragerea de fonduri europene si reforme. Desi avansul economic a fost revizuit ascendent la 2%, structura acestuia nu este de tipul tax rich (respectiv favorabila cresterii incasarilor bugetare), iar veniturile colectate vor fi cel mai probabil mai reduse decat nivelul estimat initial. De asemenea, Consiliul fiscal remarca si existenta unor rezerve la nivelul cheltuielilor cu dobanzile (acestea par a fi supraevaluate) in contextul reducerii semnificative a costurilor de finantare inregistrata in primele 7 luni ale anului 2013. (vezi in atasament documentul integral)

Din Raportul Consiliului Fiscal:

 • Executia veniturilor bugetare in primele 6 luni ale anului arata o nerealizare semnificativa, de peste 6,5 miliarde lei fata de programul aferent primului semestru
 •  Cele mai mari nerealizari de venituri fata de program au fost inregistrate in cazul sumelor primite de la UE (-3.347 milioane lei), impozitului pe profit (-827 milioane lei), accizelor (-713 milioane lei), TVA (-485 milioane lei) si veniturilor nefiscale (-467 milioane lei).
 • Pe partea de cheltuieli, un grad de realizare semnificativ sub asteptari s-a inregistrat la cheltuielile de capital (-1.471 milioane lei) si la alte cheltuieli de natura investitiilor (inclusiv din fonduri UE, -1.881 milioane lei), reflectand o incapacitate de a absorbi fondurile europene  destinate investitiilor planificate.
 • Pe partea de venituri fiscale, cea mai slaba performanta s-a inregistrat la impozitul pe profit, incasarile la acest capitol scazand cu 5,5% fata de semestrul I 2012, fiind cu 827 milioane lei mai mici decat programul semestrial.
 • Evolutia negativa a fost determinata atat de  regularizarile efectuate la impozitul pe profit de catre bancile comerciale, dar si de o evolutie foarte slaba a incasarilor de la agentii economici nefinanciari (crestere de doar 0,2% fata de aceeasi perioada a anului 2012, fata de o crestere prognozata in bugetul initial pe 2013 de 8,3% fata de 2012), acestea din urma fiind influentate negativ de performanta financiara slaba a companiilor.
 • A doua cea mai slaba performanta pe partea de venituri fiscale s-a inregistrat in cazul  accizelor, incasarile fiind cu 713 milioane lei mai mici decat programul semestrial (doar 93,3% grad de realizare), cresterea fiind de doar 4,2% comparativ cu semestrul I al anului precedent, mult sub cresterea de 10,4% proiectata in bugetul initial pentru 2013, in conditiile in care in 2013 au fost majorate accizele la bere, tigarete si motorina si cursul de schimb valutar luat in calcul la plata accizelor a fost cu 5,2% mai mare fata de anul 2012, sugerand astfel o scadere a consumului de produse accizabile si/sau o crestere a evaziunii fiscale.
 • In cazul incasarilor din TVA, executia de la 6 luni arata o nerealizare de 485 milioane lei a programului, veniturile nete din TVA crescand cu doar 3,3% fata de semestrul I 2012 (cifre nete de impactul operatiunilor de tip swap).
 • Evolutia incasarilor la TVA a fost influentata negativ de scaderea consumului final al gospodariilor populatiei in prima parte a anului (-0,3% in termeni reali in primul trimestru 2013 fata de aceeasi perioada a anului anterior) si de scaderea importurilor extra-UE (-16,0% in ianuarie - iunie 2013 fata de aceeasi perioada a anului 2012).
 • E de remarcat faptul ca desi tendinta de evolutie a TVA colectat si a celui de rambursat este similara, TVA incasat net de catre buget are o evolutie volatila, indusa de volatilitatea lunara foarte mare a rambursarilor de TVA. Astfel, incepand cu septembrie 2011, la fiecare sfarsit de trimestru se remarca o scadere pronuntata a rambursarilor de TVA in comparatie cu lunile anterioare, reducerea discretionara a rambursarilor fiind utilizata probabil in scopul atingerii tintelor trimestriale de deficit bugetar pe metodologia cash. Consiliul fiscal recomanda reducerea acestei volatilitati a rambursarilor de TVA, aceasta fiind de natura sa influenteze negativ lichiditatea si situatia financiara generala a companiilor beneficiare de rambursari de TVA.
 • Sumele rambursate de Uniunea Europeana in contul platilor efectuate au avut o evolutie mult sub asteptari, gradul de realizare al programului semestrial fiind de doar 47,6%, reflectand un esec major in absorbtia fondurilor europene.

 • Cheltuielile de personal au crescut cu 18% fata de anul anterior, in primul rand ca urmare a reintregirii salariilor in sectorul bugetar, consemnand o depasire a programului semestrial cu 0,6% (136 milioane lei). Depasirea s-a produs in contextul in care bugetul initial pe 2013 avea in vedere finantarea unui numar maxim de posturi in sectorul bugetar de 1.187.000, iar media lunara a numarului de posturi ocupate in sectorul bugetar in primele 6 luni a fost mai mare cu 2.197 posturi (1.189.197 total posturi ocupate).
 • Fata de decembrie 2008, numarul de posturi ocupate in sectorul bugetar a scazut pana la un minim atins in septembrie 2012 de 1.187.070, consemnand o scadere de peste 15% (-211.152 posturi ocupate), in principal ca urmare a introducerii regulii de 1 angajat nou la 7 plecari din sistem.
 • Cele mai mari scaderi in aceasta perioada au fost inregistrate in cazul autoritatilor executive locale (-87.119), invatamant preuniversitar (-38.305), sistemul sanitar (-23.6045), Ministerul Afacerilor Interne (-12.401), Ministerul Finantelor Publice (-5.504), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (-3.518), Ministerul Apararii Nationale (-3.036). Cele mai mari cresteri in aceasta perioada au fost inregistrate in cazul Secretariatului General al Guvernului (+4.653), Ministerul Muncii (+1.840), Ministerul Justitiei (+1.649), Ministerul Economiei (+1.502). Incepand cu octombrie 2012, ca urmare a relaxarii regulii de 1 la 7, numarul de posturi ocupate in sectorul bugetar a inceput sa creasca (+2.325 in perioada septembrie 2012 - iunie 2013), cele mai mari cresteri pana in iunie 2013 fiind inregistrate la Ministerul Afacerilor Interne (+2.062), invatamantul preuniversitar (+1.493), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (+908) si Ministerul Justitiei (+419), iar cele mai mari scaderi fiind inregistrate in cazul Secretariatului General al Guvernului (-1.539), autoritatilor executive locale (-865) si Ministerului de Finante (-413).
 • In contextul acestor evolutii, Consiliul fiscal recomanda o abordare prudenta in trecerea de la regula 7 la 1 la cea de 1 la 1 si o monitorizare foarte atenta a cheltuielilor de personal lunare,pentru a evita o depasire a plafonului aferent cheltuielilor de personal pentru 2013, ceea ce ar consemna o noua incalcare a Legii responsabilitatii fiscale nr 69/2010.

N.Red. : Consiliul Fiscal este un organism guvernamental, creat în iunie 2010, cu rolul de a consilia autoritățile în vederea asigurării unui buget sănătos, capabil să atragă toate veniturile necesare și să se achite de toate cheltuielile obligatorii. Membrii Consiliului Fiscal nu solicită sau primesc instrucțiuni de la autoritățile publice sau de la orice altă instituție sau autoritate.

Consiliul trebuie să ofere o opinie independentă despre cât este de sustenabilă politica fiscală și bugetară pe termen mediu și lung.

În prezent, consiliul este format din cinci membri, respectiv Ionuț Dumitru, din partea Asociației Române a Băncilor (ARB), Răzvan Stanca - Banca Națională a României, Lucian Albu - Academia Română, Tatiana Mosteanu - Academia de Științe Economice (ASE) și Silviu Șeitan - Institutul Bancar Român. Membrii Consiliului Fiscal sunt numiți prin hotărâre a Parlamentului pentru o perioadă de nouă ani

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9307 vizualizari

 • +29 (39 voturi)    
  Consiliul Fiscal..... (Marţi, 13 august 2013, 9:10)

  translativus [utilizator]

  .... si plagiatorul mincinos dar bronzat a la Miami! - partea intai
  "Executia veniturilor bugetare in primele 6 luni ale anului arata o nerealizare semnificativa, de peste 6,5 miliarde lei fata de programul aferent primului semestru."
  -partea a doua-
  Raspunsul bronzatului a la Miami : Basescu e de vina !
  Happy end !
  • -18 (28 voturi)    
   felicitari (Marţi, 13 august 2013, 9:50)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   ai reusit sa fii primul, sa fii ironic si sa faci o gluma tipica de Gica Contra.

   ceva constructiv poti sa faci?
   • +31 (37 voturi)    
    vrei ceva constructiv? (Marţi, 13 august 2013, 10:16)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    sa le cerem urgent demisia!!!
    astia ne aduc la sapa de lemn
   • +27 (27 voturi)    
    constructiv (Marţi, 13 august 2013, 11:00)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Ceva constructiv am facut si voi face intotdeauna: n-am votat niciodata oamenii lui Iliescu.
   • +5 (7 voturi)    
    fac ceva foarte constructiv ! (Marţi, 13 august 2013, 15:53)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Incerc sa gasesc un nou sistem politic pentru a inlocui escrocheria parlamentarista care ne-a adus in sapa de lemn ! (aici nu intra si smecherii puterii)

    Cine este atasat de acest sistem politic perfid, ori este partas la jaf, ori nu intelege inca de unde ii vine raul.

    Dvs, din care categorie faceti parte ?
    • -4 (6 voturi)    
     Adica unde cauti sistemul ala politic??? (Marţi, 13 august 2013, 19:09)

     Bambina [utilizator] i-a raspuns lui translativus

     Sapi , poate gasesti ceva !
   • -5 (5 voturi)    
    Nu poate saracul ! (Marţi, 13 august 2013, 19:07)

    Bambina [utilizator] i-a raspuns lui nellino

    Caci trudeste cu atributii pe campul defaimarii !!!Prtoblema este daca isi acopera cheltuielile cu delatiunea ?
  • -2 (4 voturi)    
   Pregatirea in economie a membrilor Cons (Marţi, 13 august 2013, 19:06)

   Bambina [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   Ionut Dumitru, Presedinte Cons. Fiscal, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Specializarea Banci si Burse de Valori; Economist-Sef al bancii Raiffeisen

   Mosteanu Tatiana,Decan al facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, Catedra de Finante

   Razvan Victor Stanca economist principal in cadrul Directiei de Studii Economice a Bancii Nationale, calitate in care reprezinta Banca Nationala a Romaniei (BNR) in Grupul de Lucru de Finante Publice (WGPF), subordonat Comitetului de Politica Monetara (MPC) al Sistemului European al Bancilor Centrale (SEBC)

   Silviu Marius Seitan absolvent al Institutului Politehnic Buc Facultatea de Tehnologia Constructiei de Masini si al Academiei de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Relatii Economice Internationale;cariera sa profesionala include institutii ale domeniului financiar-bancar

   Cel mai competemt membru este:
   Albu Lucian Liviu,Institutul de Prognoză Economică, Director,
   Dar cu o floare......
   Sa fie retinuti specialistii in fiscalitate: prof. Dr.BREZEANU Petre, prof.Dr Brasoveanu Iulian, prof. Dr. Vasile Ilie, conf.Dr Campeanu Emilia,conf.Dr SerbanescuCosmin,Conf.Dr Tatu Lucian, Lector univ. Catarama Delia si multi alti specialisti in fiscalitate !

   Atributiile Consiliului sunt in principal sa sprijine activitatea Guvernului și a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare și derulare a politicilor fiscal-bugetare. El nu este doar un judecator al situatiei fiscal- bugetare
   In ce a constat sprijinul Consiliului, nu rezulta din raport !!!!! Na!!!!
   • +3 (5 voturi)    
    mai convingator era (Miercuri, 14 august 2013, 11:05)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    daca ne aratai specializarile membrilor celui mai cinstit guvern dintre penali condusi de un dottore plagiator si un economist scolit in italia fara a frecventa vreo scoala...
    • -1 (1 vot)    
     Subiectul era Consiliul fiscal (Miercuri, 14 august 2013, 15:47)

     Bambina [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

     Subiectul era Consiliul fiscal ! Nu te-ai prins? Acolo trebuioe sa fie specialisti. Guvernul este politic...si specializarile PDL-istilor din fostul guvern au fost mai dezastropase deact la actualul guvern. Hai, sti si tu ! Dar ce sa zici ...afara de plagiat !
   • +2 (2 voturi)    
    bambino ! (Miercuri, 14 august 2013, 15:53)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    Ma bucur ca te-ai infintat pe aici. Comasarea aplaudacilor USL, denota disperarea !
    Din pacate pentru voi, prostiile "luminatilor" vostri conducatori va trag in jos mai repede decat credeati si inca nu a venit iarna.

    O alta napasta care a cazut peste voi este justitia, care prinde viteza si volum, ca un bulgare de zapada lansat la vale si care se indreapta direct spre voi.

    Oricum bambino, va asteapta vremuri grele ! Va fi distractiv !
 • +23 (29 voturi)    
  P...M.. (Marţi, 13 august 2013, 9:16)

  mgu [utilizator]

  Se poate sa-l contraziceti pe dl Ponta,cred ca va trebui sa va cautati alt loc de munca acesta fiind total nepotrivit pentru dvs.De la inaltimea functiei domniei sale,de la "eruditia juridica"manglita cu un doctorat copiat, ca sa nu mai vorbim de vastele cunostinte de economie primite la Catania sub nici o forma nu puteti sa ne faceti sa credem ca spusele dvs sunt reale.
  Acest om,mincinos de profesie plagiator,nu greseste niciodata in aprecierile facute mai ales la nivel macro
  economic.Ati inteles,cum va puteti permite o astfel de blasfemie!
 • +17 (19 voturi)    
  nu ma mira... (Marţi, 13 august 2013, 9:27)

  lucyan [utilizator]

  ca au scazut veniturile bugetare cand avem crestere economica de 2 %, ma mira faptul ca acest guvern cinstit nu a reusit sa faca nimic in cazul economiei subterane, cu tot tam-tam-ul pe care il vedem zilnic la latrine, ca au descoperit, ca au dres, etc., din contra, evaziunea fiscala a crescut, dovada ca veniturile din accize au scazut, tva-ul a scazut, impozitul pe profit a scazut...
  chiar daca a scazut consumul-curios- ca doar guvernul a pompat mai multi bani la bugetari, pensionari, e vorba de o crestere economica la care trebuie adaugate actiunile guvernului si anaf-ului...
  undeva pute, dar pute rau...
  nu-i nimic, marim salariile doar la bugetari, facem aslariul minim la bugetari 1000 lei, ca doar numai ei sunt oameni, cei de la privat se descurca cum pot...
  ps ce inseamna salariul minim?
  nu cumva este o discriminare sa ai doua salarii minime intr-o tara?
  nevoile, necesitatile, nu sunt aceleasi pentru toata lumea?
 • +20 (24 voturi)    
  gata (Marţi, 13 august 2013, 9:35)

  sucaa [utilizator]

  o sa inchida si Consiliul Fiscal. Sau schimba membrii cu "persoanalitati" de-ai casei :)
  Oricum asta este doar inceputul, se anunta vremuri din ce in ce mai grele. Mi-e teama ca peste un an sau doi iar suntem in pericol sa fim in incapacitate de plata.
  Noroc ca avem o mazeta, sau o evoque pe aici care ne mai ridica optimismul si ne injura de basescu :)
 • +22 (30 voturi)    
  nu mai cititi aceste articole (Marţi, 13 august 2013, 9:41)

  math [utilizator]

  imediat Antena3 va anunta adevarul. Acest consiliu basist va fi desfiintat urgent. Cele 6.5 miliarde sunt nimic pe langa valoarea flotei si a casei din Mihaileanu. Acest stat politienesc nu lasa poporul si economia sa lucreze.
  Traiasca anul victoriei.
  • +9 (11 voturi)    
   Ceea ce nu imi explic, totusi (Marţi, 13 august 2013, 13:05)

   mariluc [utilizator] i-a raspuns lui math

   De ce sunt atat de multi romani pt. care adevarul se exprima la Antena 3?

   Ceea ce ma dezamageste cel mai tare este ca atunci cand apar astfel de informatii, concrete, justificate, cat se poate de argumentate, FOARTE MULTI nu sunt capabili sa faca diferenta fata de reality showrile pe care la vad la TV.

   Ei isi iau in continuare drogul zilnic de la Antena 3 si au credinta ca nu gresesc cu nimic si ca Basescu e de vina pt. toate problemele lor marunte. Sunt fara de speranta.

   Mai avem o singura sansa. Sa ne educam copiii astfel incat sa aiba intelepciunea sa discearna!!!
 • +23 (25 voturi)    
  P...M.. (Marţi, 13 august 2013, 9:52)

  mgu [utilizator]

  Plagiatorul-mincinos sau iresponsabilul vesel inainte de Miami ne spunea altceva:ca economia duduie,veniturile sau realizat si cheltuielile nu sau depasit.Dle Ionut Dumitru se pare ca,dupa aceste afirmatii,trebuie sa va cautati de lucru pentru ca nu puteti contrazice in P.M.,fie el si cu doctorat copiat,cu "studii economice la Catania" sau "procuror pirit"in celalalt "guvern cinstit" Nastase.Pai daca duduie duduie,am zis!
 • +8 (16 voturi)    
  Institutie basista (Marţi, 13 august 2013, 10:04)

  Wan Ted [utilizator]

  Nu v-ati prins inca ca asta e o institutie basista plina de basisti [sic].... care este...!!!! Orice om bine informat de catre antena 3 o stie deja !!!
 • -14 (22 voturi)    
  pai da (Marţi, 13 august 2013, 10:12)

  antitot [utilizator]

  Era normal sa se intample asa ,nu poti sa guvernezi cand unul de la Cotroceni e pus pe scandal zi de zi.
  Atata timp cat nu va fi liniste in tara o sa mearga prost.
  • +8 (12 voturi)    
   uneori chiar cred (Marţi, 13 august 2013, 10:24)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   ca tu, evoque, vrajitorul din oaze sunteti doar niste basisti care incercati sa-i discreditati pe ceilalti folosind rationamente tampite si limbaj atent ales astfel incat sa induca ideea ca fanii USL, atentie de pe Hotnews, sunt mai putin inteligenti.


   PS: Mazeta pare diferit. Ala nu este fan USL, doar ii displace profund Base.
   De gustibus!
  • +15 (17 voturi)    
   Cat te platesc , omule , (Marţi, 13 august 2013, 10:34)

   furioasa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   de emiti asemenea aberatii ?
   Ce impiedica cel mai cinstit si competent guvern sa miste ceva in economie ? Nu ignoranta, nu incompetenta , nu furtisagul pe fata ?
   Tot Basescu,asa este ? Asa te invata pe la latrine ?
  • +14 (16 voturi)    
   liniste in tara ar (Marţi, 13 august 2013, 10:36)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   fi daca lasam prostia sa se odihneasca, nu sa-i cocotam in functii de conducere sau , mai rau , sa fie formatori de opinie...
   ps ma scuzi ca te-am deranjat din somn...
  • +14 (16 voturi)    
   sigur (Marţi, 13 august 2013, 10:43)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   ca aia din gubern sunt atat de sensibili incat nu mai pot sa munceasca cand vorbeste base. se asund sub birou si dardaie de frica? sau le scade moralul si pofta de munca.
   nu uselistule, nu base este vinovat, ci faptul ca ponta sta mai mult la tv decat la guvern. ca joaca baschet cand exista situatii exceptionale. ca face ping-pong cu privatizarile de frica sa nu ii cada lui in carca. ca a nimit ministrii incompatibili, cu dosare penale si ii schimba ca pe sosete. ca restul fara probleme cu justitia sunt incapabili sa faca ceva.
   dar tu ai idei putine si fixe. defapt o singura idee: basescu este vinovat de tot. pana si de plagiatul lui ponta...
  • +10 (12 voturi)    
   PARERE! (Marţi, 13 august 2013, 11:04)

   GAVRILACHE [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   Nene, pentru dumneata totul e pierdut! Te odihneste, omule, in pace!
   • +7 (9 voturi)    
    si eu l-am trimis la odihna (Marţi, 13 august 2013, 12:16)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui GAVRILACHE

    nu stiu daca s-a prins, dar nu cred ca este nevoie, este sarac cu duhul...
    • -1 (1 vot)    
     este clar... (Marţi, 13 august 2013, 15:21)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

     ...are prea mult de citit omul si mai este si ff cald afara - mai rasfirati oameni buni aveti mila de sarmanul/sarmana...
 • +9 (9 voturi)    
  E normal.. (Marţi, 13 august 2013, 10:44)

  AlinBarna [utilizator]

  ..ca la previziuni nerealiste sa existe astfel de rateuri. Au planificat incasari mari din impozitele aplicate pe profiturile companiilor care la randul lor ar fi trebuit sustinute de puterea de cumparare a populatiei. De unde??? Saracia e crunta oricat de optimista ar fi planificarea guvernamentala!!!
  Neexistand investitii generatoare de locuri de munca nu poate fi vorba de bani injectati in piata de consum. De aici si aspectul dezastruos al acestui lant. Nu?
  • +5 (5 voturi)    
   este normal (Marţi, 13 august 2013, 12:22)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui AlinBarna

   ce spui tu, dar trebuie sa ne gandim ca avem crestere economica...
   pai cum ai crestere economica cand iti scad atat de mult veniturile?
   a scazut consumul, pai de ce, ca doar s-au pompat mai multi bani in salariile bugetarilor, la pensii, ajutoare sociale, indemnizatiile cinstitilor revolutionari. sa inteleg ca au crescut economisirile?
   pe urma au scazut veniturile din accize, din tva...
   pai nu urlau ei la boc ca in loc sa combata evaziunea la tva ei maresc tva? pai ei de ce nu au scazut tva? de ce nu reduc evaziunea fiscala, mai ales ca anunta mereu pe latrine fel de fel de actiuni ale anaf-ului si ale corpului de control al guvernului...
   totul este praf in ochi, ca si aceasta guvernare
   un guvern format din cei mai cinstiti penali condus de un plagiator si un mincinos secondat de un adormit crinulet...
   • +4 (4 voturi)    
    atentie la definitie si la PIX! (Marţi, 13 august 2013, 13:19)

    cinic [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    cand maresti preturile la gaze atunci GDF are incasari mai mari si astea se aduna la PIB. Marirea de preturi nu se regaseste in taxele platite catre buget dect FOARTE PARTIAL.
    Idem benzina, curent electric etc.
    Dar marim numarul de bugetari...... marim nr. de profi desi nr. de copii e in drastica scadere.
  • +4 (4 voturi)    
   Asa crezi? (Marţi, 13 august 2013, 13:10)

   mariluc [utilizator] i-a raspuns lui AlinBarna

   incearca sa explici acest rationament VOTANTULUI
   • +2 (2 voturi)    
    Sincer.. (Marţi, 13 august 2013, 15:23)

    AlinBarna [utilizator] i-a raspuns lui mariluc

    Am obosit sa tot explic votantilor USL aceste realitati...am impresia ca tocesc tastatura si imi racesc gura DEGEABA..sunt atat de indobitociti si de spalati pe creier incat ma iau cu mainile de cap..
 • -11 (11 voturi)    
  Ce avem in raport? (Marţi, 13 august 2013, 11:20)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  In raportul Consiliului Fiscal, avem: cifre, procente, domenii si raportari la anul trecut (unele in crestere, altele in descrestere).

  Focusul in zona de comunicare din raport cade pe exprimari obsesiv repetate de tipul:

  - "realizare SEMNIFICATIV sub asteptari"
  - "scadere PROFUNDA"
  - "esec MAJOR"...

  Toate aceste exprimari pot face obiectul unor pareri pe care orice om le poate exprima cu raportare la propriul sistem de valori si principii care il ajuta sa evalueze o situatie.

  Ce ne facem insa cand vrem sa analizam economic pentru a genera si planuri de actiune?!

  Da, stim, romanii manifesta comportamente de tip opozitional din firea lor. Acum, diferenta o face cand emiti pareri sau cand emiti constatari obiective.
  • +12 (12 voturi)    
   Analist (Marţi, 13 august 2013, 12:20)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Domnu' Conte, vezi matale ca te-ai strofocat inutil pentru.

   In orice raport exista niste concluzii. In spatele acestor concluzii sunt cifre.

   Ai cititi raportul?
   De ce emiti concluzii?

   Ma rog, daca erau pro-USL-amiste probabil ca-l laudai.
   Cum definesti matale comportamentul tau?

   Lingusitor, Subiectiv, Marlanesc,....?
  • +2 (2 voturi)    
   specialistule (Marţi, 13 august 2013, 17:38)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Ma faci sa rad. Comentariul tau exprima o parere subiectiva si generala pe un subiect pe care s-au exprimat deja niste specialisti in economie....sper ca e clara ironia.
   Nu stiu ce bunavointa poti arata fara de un guvern care nu poate nici sa cheltuie ce are, nici sa colecteze ce i se datoreaza.

   Si acum sariti cu Boc si Udrea.
 • +5 (5 voturi)    
  Absorbtia Fondurilor Europene (Marţi, 13 august 2013, 12:55)

  mgbyte [utilizator]

  Se plangea administratia de fata ca 7 miliarde sunt insuficiente, cat s-a folosit?
  Guvernul acesta o sa ne duca la sapa de lemn! Nu fac absolut nimic pentru cetatenii acestei tari, inclusiv pentru cei care l-au si votat.
 • +5 (5 voturi)    
  Asta ne e soarta! (Marţi, 13 august 2013, 12:58)

  ion_pozitiv [utilizator]

  Asta ne e soarta! Sa ne fie rusine, dupa alegeri, idiferent pe cine am votat.Culmea este ca ne e rusine si ca n-am votat, "adicatelea" nu am influentat viata cetatii, dar suntem obligati sa o suportam. Solutia emigratiei este din ce in ce mai adoptata fiindca "iesitul cu parul" nu ne sade in caracterul nostru mamaligos.
 • +12 (12 voturi)    
  Rezultatele arata tot ce s-a ascuns sub pres (Marţi, 13 august 2013, 12:59)

  v_sile [utilizator]

  Ponta&Co sunt intr-o perpetua guvernare la TV. LA posturile prietene, evident.

  Rastimp:
  - incasarile bugetare au scazut dramatic (peste 6 miliarde de lei sub estimari)
  - investitiile straine au scazut si ele dramatic

  Si cum rezolva guvernul Ponta problema? Pai cum au rezolvat-o PSD-ul intodeuana: au taiat dramatic din investitiile de capital si din contributia la investitiile cu fonduri UE. Da-le naibii de drumuri, spitale, gari sau cai ferate, sa carpim cumva sa ne ajunga de pensii.

  A, sa nu uit, taxa pe nevasta, cresterea accizei la alcool si supraimpozitarea chiriilor si a proprietatilor or sa rezolve problema.

  O sa rezolve pe naiba, o sa creasca piata neagra a si atat.

  Parca ii nu ii credeam atat de incompetent. Boc era doctor pe langa Ponta.
 • +2 (2 voturi)    
  la numai 1 an de la urcarea pe tron/ 6 luni pline (Marţi, 13 august 2013, 15:26)

  ..13 [utilizator]

  La 6 luni pline de guvernare - in viziunea magnifica pe care ne-a ilustrat-o la inceput de an- rezultatele apar...


  oare de ce nu sunt rezultatele pe care le asteptau stimabilii??? sa fie culoare violet de vina??? sa fie lumina solara prea puternica??? ce sa fie oare???

  cum se face ca tocmai acolo unde au cresut numarul de locuri de munca Ministerul Justitiei (+1.649), Ministerul Economiei (+1.502) treburile nu prea merg - adica in justitie si in economie???

  Nu m-am luat de SGG si nici de MMuncii...lucruri mult prea dragi celor de la USL.

  Absolut uluitor!
 • -1 (1 vot)    
  Tema noastra de toate zilele (Marţi, 13 august 2013, 18:07)

  pician [utilizator]

  De 23 de ani la vot nu au mers decat membrii partidelor si simpatizantii "mituiti cu bere si mici." Cum sa nu duduie economia. Ei cu buzunarele pline, noi cu plata taxelor si impozetelor care se platesc din ce in ce mai putin - dupa buzunarul saracului. Nici Europa nu ne mai inghite - piata interna e plina de produse sintetice pe care le mancam. Ponta se lauda cu economia care "creste" vazand cu ochii. Basescu ne distruge cu ... Unde sunt cei aproximativ 45-50% care nu au mers deloc la vot? Exceptand ultimele alegeri parlamentare in care romanii au fost pacaliti ca se vor schimba multe daca au un parlament majoritar. Cu cine? Cu un Ponta care da mana cu Basescu si coabiteaza in distrugerea tarii. Parlamentul nu are nici un cuvant nici acum ca si pe timpul lui Boc-Basescu. Halal alegeri! "Desteapta-te romane din somnul cel de moarte" -un vers din imnul Romaniei. Nu vedeti ca actuala clasa politica conduce si dezbina romanii. Cand o sa va dati serama?
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 13 august 2013, 18:07)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  OK. (Marţi, 13 august 2013, 18:57)

  letsoc [utilizator]

  Folositi reteta lui Mazare Budigau : daca cineva spune ca nu merge , schimbati-l si totul va merge ca pe roate. Sal^tare taica si noroc , NC .
 • +1 (1 vot)    
  propun! (Miercuri, 14 august 2013, 0:33)

  resita31 [utilizator]

  Sa fie dati afara toti cei functii mici, sa se restructureze sistemul, fiindca intodeauna ei sunt fara sentimente si familii..., iar sefii nu sunt de vina niciodata si trebuiesc intelesi... au nevoi speciale...
 • -2 (2 voturi)    
  Consiliul fiscal?!! (Miercuri, 14 august 2013, 7:28)

  evoque [utilizator]

  Ce?Cine? O mare vrajeala fara cap si fara sens. O creatie cu nume pompos. In rest teava de emanat manipulari.
 • 0 (0 voturi)    
  consiliul fiscal (Miercuri, 14 august 2013, 16:21)

  consting [utilizator]

  dupa spusele lui ponta la tv rejectata a3, in romania e numai lapte si miere. spusele si scrisele consiliului fiscal conform ponta, sunt aberatii. ce conteraza ca exprima adevaruri ale economiei usl-iste. el a convenit cu fmi. totul e perfect si as aduga eu, -perfect de mizerabil. daca primul ministru nu recunoaste consiliul fiscal e fffffb sa faca dupa cum ii taie capul pe guvernanti. salut si la mai mare furaciune. cu cfr marfa fenechiu l-a udat pe ponta pe crestet, precum ioan botezatorul. ce mai usl, poate dantui.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by