Volksbank intentioneaza sa isi extinda reteaua 9 unitati in acest an, marti ea deschizand o unitate in Dorobanti, deservita de 5 angajati cu o suprafata de 121 metri patrati. In prezent, reteaua Volksbank este alcatuita din 130 de unitati, dintre care 23 sunt in Bucuresti.

Banca vizeaza si finalizarea lucrarilor de modernizare a intregii retele de sucursale, investitiile fiind estimate la circa 10 milioane de euro.

Dupa vanzarea tuturor celorlalte subsidiare europene (VBI) catre banca rusa Sberbank, Volksbank Romania a ramas in grup, dar a intrat sub controlul unui vehicul financiar specializat.

Volksbank Romania a inregistrat pierderi de 170 milioane de euro, anul trecut, ceea ce ar putea reprezenta o piedica in vanzarea subsidiarei grupului bancar austriac din tara noastra.

Conform Reuters, banca-mama si-a reiterat intentia de a vinde cele 51% de actiuni pe care le detine la subsidiara locala pana in 2015 si pachetul de 50% din VB-Leasing International, parteneriatul sau cu o banca franceza si una germana, pana la finalul lui 2014.

Pierderile inregistrate in tara noastra au fost mai mari decat estimarile initiale, din cauza provizioanelor de risc, chiar daca banca a reusit sa isi pastreze rata de 15,6% a creditelor neperformante, iar depozitele au crescut cu 40%, in 2012.

Volksbank Romania a inchis in ultimii trei ani 50 de sucursale, a anuntat anterior un vicepreseindte al bancii.

Numarul de unitati a scazut din 2010 si pana in a doua parte a anului trecut cu 50 de sucursale iar locurile de munca au fost reduse de la 803 in 2010, la 533 in 2013.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000 si detine active de circa 4 miliarde de euro.