- Sarbatorile sa fie zile lucratoare pentru mediul privat!
Initiatori: 27 deputati+senatori, din care:
deputati - neafiliaţi: Stoica Mihaela
deputati - PDL: Balan Ioan, Bode Lucian Nicolae, Bogdănici Camelia-Margareta, Boghicevici Claudia, Gheorghe Florin, Gheorghe Tinel, Gudu Vasile, Gunia Dragoş-Ionel, Ialomiţianu Gheorghe, Ionescu George, Laza-Matiuţa Liviu, Militaru Lucian, Movilă Petru, Muntean Mircia, Nazare Alexandru, Paul Maria-Andreea, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Popoviciu Alin Augustin Florin, Preda Cezar-Florin, Sămărtinean Cornel-Mircea, Stoica Ştefan-Bucur, Teodorescu Cătălin-Florin, Toader Mircea-Nicu, Udrea Elena Gabriela, Udrişte Gheorghe, Urcan Ionaş-Florin
- Sa mai dam poporului o Zi Nationala. De data asta, Ziua Adoptiei
Initiativa legislativa privind instituirea Zilei Nationale pentru Adoptie are drept obiectiv cresterea gradului de constientizare privind realitatile cu care se confrunta copiii din sistemul de protectie speciala ale caror familii nu le pot asigura cresterea ingrijirea adeevata si o mai buna intelegere a nevoii lor de a avea o familie permanenta.
Celebrarea Zilei Nationale a Adoptiei arata aplecarea si atentia pe care statul roman o acorda problematicii copiilor care au nevoie de o familie find o reflectare a respectarii angajamentului pe care il avem in fata tuturor copiilor aflati in dificultate
Prin declararea zilei de 2 iunie ca Zi Nationala pentru Adoptie dorim schimbarea mentalitatilor care pot prejudicia adoptia si inlaturarea oricarei forme de tabu si discriminare care poate gravita in jurul acestui proces si care afecteaza in primul rand copiii si familiile_ Adoptia trebuie privita ea fiind o alta modalitatea fireasca de a deveni parinte si fiu/fiiea.
Mai mult decat atat, poate constitui un bun prilej de reflectie pentru intreaga societate privind viitorul copiitor care nu se bucura de ocrotire parinteasea si insertia lor sociala la atingerea varstei majoratului. Copiii se pot dezvolta la nivelul potentialului pc care II au doar intr-un mediu care sä le ofere predictibilitate, afectiune, siguranta, acestea fiind atributele familiei. (Din expunerea de motive- vezi atasament)
Initiatori: 11 deputati+senatori, din care:
deputati - PSD: Nica Nicolae-Ciprian, Stragea Sorin Constantin
deputati - PNL: Cătăniciu Steluţa-Gustica, Gorghiu Alina-Ştefania, Nicolescu Theodor-Cătălin, Varga Vasile
deputati - PDL: Andronache Gabriel, Gheorghe Florin, Paul Maria-Andreea
deputati - PC: Ciucă Liviu-Bogdan
senatori - PDL: Popa Nicolae-Vlad
- De ce sa nu infiintam Autoritatea Nationala pentru Protectia Intreprinzatorului?
Considerarm ca o lege cadru, care sa prevada expres drepturile si libertatile intreprinzatorului roman, obligatiile acestuia, precum si modalitatile prin care poate fi protejat impotriva abuzurilor, se impune de urgenta. Pentru acest motiv, legea prevede si cadrul institutional reprezentat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Intreprinzatorului, ca autoritate publica autonoma, aflata sub control parlamentar. Aceasta este condusa de un Consiliu Director compus din membri ai confederatiilor patronale reprezentate la nivei national si din reprezentanti numiti de catre Parlament. Atributiile principale ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Intreprinzatorului sunt legate de monitorizarea permanenta a mediului de afaceri din Romania, de reprezentarea intereselor intreprinzatorilor la toate nivelurile, de ameliorarea eadrului normativ national si, mai ales, este autoritatea care verifica si solutioneaza sesizarile legitime ale intreprinzatorilor. Mai mult, pentru a eficientiza activitatea autoritatii, legea stipuleaza expres sanctiuni indreptate impotriva celor care au produs prejudicii pentru intreprinzatori...(Din expunerea de motive- vezi atasament)
Initiatori: 52 deputati+senatori, din care:
deputati - PDL: Ardeleanu Sanda-Maria, Balan Ioan, Bode Lucian Nicolae, Bogdănici Camelia-Margareta, Boghicevici Claudia, Canacheu Costică, Culeţu Dănuţ, Dascălu Constantin, Gheorghe Florin, Gheorghe Tinel, Gudu Vasile, Ialomiţianu Gheorghe, Ionescu George, Laza-Matiuţa Liviu, Lubanovici Mircea, Man Mircea, Muntean Mircia, Negruţ Clement, Oltean Ioan, Paleologu Theodor, Paul Maria-Andreea, Popescu Dan-Cristian, Popescu Florin Aurelian, Popoviciu Alin Augustin Florin, Preda Cezar-Florin, Rădulescu Romeo, Roman Cristian-Constantin, Sămărtinean Cornel-Mircea, Secară Florin Mihail, Stoica Ştefan-Bucur, Teodorescu Cătălin-Florin, Toader Mircea-Nicu, Tomac Eugen, Turcan Raluca, Udrea Elena Gabriela, Urcan Ionaş-Florin, Vladu Iulian
senatori - PDL: Badea Viorel Riceard, Bălu Marius, Boagiu Anca-Daniela, Dincă Mărinică, Flutur Gheorghe, Ghilea Găvrilă, Igaş Traian Constantin, Isăilă Marius Ovidiu, Marian Dan Mihai, Paşcan Emil Marius, Rădulescu Cristian, Rogojan Mihai-Ciprian, Tişe Alin Păunel, Todiraşcu Valeriu, Volosevici Andrei-Liviu
Si echipele de fotbal sa joace nonstop, ca nu se stie cand am chef sa vad un meci live.
Si Sting sa cante nonstop, ca poate cand are el concert nu am chef atunci.
* Ziua Națională a Adoptării Legilor Tîmpite și Inutile (în fiecare joi)
* legea pentru schimbarea denumirii Parlamentului în Festivalul Național ”Țara Arde, Babele se Piaptănă”
Oamenii care lucreaza in zilele libere sunt recompensati prin plata daca angajatorul privat nu e jigodie totala. Statul este peste tot corect si atent cu angajatii sai, atita vreme cit privatul ii umple punga.
chiaburu ala care lucreaza la privat nu merita zile libere... ca si asa nu se duce la vot
sa avem grija de bugetaru nostru, ca ala stie sa ne aprecieze si se duce la vot, la fel si cu pensionarii...
in rest, LA MUNCA cu ala de la privat, ca trebuie sa duca cineva tara in spate nu ?
pe cine mai impozitam noi, daca ala de la privat are zile libere ?
Descriere: Fiecare proiect de lege sa fie cumva votat de cetateni intr-o anumita perioada (de ex: timp de o luna) pe site-ul autoritatilor. Daca proiectul trece (50% + 1 din votanti), initiatorii primesc un punct, daca nu trece, se scade un punct. Oricine are -1 puncte e obligat sa demisioneze. Initial toti sunt pe 0. Asta doar ca un fel de poll ca sa vezi reactia oamenilor la legi, fara sa fie ceva decizional cu privire la lege.
PS: Tre sa fim intelegatori ca daca vine cu o lege buna, il lasam si cu una proasta ca sa fie chit.
Ia uite-te bine de tot cine sunt initiatorii majoirtari ai legilor! O sa ai o surpriza mare de tot. :)))
votezi si primesti ce ai votat,
nu votezi, primesti ce ti-a votat altul
Chiar daca in acele zile unele firme lucreaza (inclusiv cateva din cele de stat care au "foc continuu") ele se recupereaza alta data si / sau se platesc corespunzator.
A tunat si v-a adunat in Parlamentul ala! Toti sunteti unul si unul!
Ar trebui lobotomizati si trimisi ca material didactic pentru Universitatea Carol Davila.
Data viitoare va rog sa nu uitati sa il bagati in Parlament si pe mielul Vasilica sau gaina care nastea pui vii!
Parlamentarii sa participe la lucrari de acasa si sa se ia in considerare numai legile idioate si care apara drepturile puturosilor. Sa se infiinteze si o Agentie pentru apararea drepturilor puturosilor.
URA!! Traiasca puturosii!!
Ce doresc mai marii nostrii sa faca legal, se practica de cand lumea.
De sarbatori nu ai tu zi libera sa stai cu familia, cu prietenii.
De platit dublu nici nu se pune pbma, doar zile libere cand o fi, dar e praf in ochi pt ca, cand tu ti le poti lua, copii sunt la scoala, sotia lucreaza, la fel si restul lumii deci, suunt de aiurea.
Sa se de-a o lege care sa fie si in favoare angajatului nu doar a angajatorului.
Sa fie platit si dublu si sa-si ia ulterior si zile libere.
Dar, cum parlamentarii nostrii se plicitsesc, nu le poate genera neuronul mintal decat legi absurde.
De, tara arde iar baba se piaptana.
Egalitatea pe piata muncii...dupa USL.