Raiffeisen Bank, profit de 60 de milioane de euro (crestere de 20%) in prima jumatate de an. Activele si personalul, in scadere, baza de clienti constanta
Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul total al creditelor a crescut cu 6%, la 3,6 miliarde euro, in timp ce depozitele au crescut cu 8%, ajungand la peste 4 miliarde euro. Raportul credite/depozite este in prezent de 89% (in iunie 2012 era de 91%).
“Am incheiat prima jumatate a anului 2013 cu un rezultat foarte bun, tinand cont ca mediul economic isi revine, dar foarte lent. Am probat soliditatea modelului nostru de business in conditii economice dificile si sunt foarte multumit de cum a performat banca. Pentru a doua jumatate a acestui an vom continua sa controlam strict costurile si riscurile, sa imbunatatim procesele si operatiunile acolo unde putem si sa ne consolidam relatia cu cei 2 milioane de clienti ai nostri”, a spus Steven van Groningen, Presedinte&CEO Raiffeisen Bank.
Rata solvabilitatii Raiffeisen Bank a fost de 14.2% la sfarsitul primului semestru al lui 2013, iar ROE de 19%. Cheltuielile nete cu provizioanele au scazut usor la 36 de milioane euro, comparativ cu primul semestru al lui 2012 cand erau 38 de milioane euro, intr-un context economic aflat in revenire lenta. Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a ramas relativ constanta la 8% (fata de 7,2% cat era in iunie 2012).
Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta in 2012, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La mijlocul anului 2013, reteaua Raiffeisen Bank numara 525 de unitati (fata de 539 cat era in iunie 2012), o retea de peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 11.000 de EPOS-uri.
Banca avea la mijlocul acestui an 5.116 angajati, fata de 5.707 in 30 iunie 2012.
Si principalii competitori ai Raiffeisen Bank- BCR si BRD-GSG au obtinur profit in aceeasi perioada
BCR a trecut pe profit in primul semestru, cu un rezultat de 556,7 milioane de lei (126,8 milioane euro), fata de pierderea de 548,5 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut, dar activele au scazut cu 4,9%, la 69,72 miliarde lei (15,63 miliarde euro) comparativ cu finele anului 2012
BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut în primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, în creştere cu 58% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%, potrivit informaţiilor transmise de bancă Bursei de Valori Bucureşti.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
o alta curiozitate, intalnita pe plaiurile mioritice, a crescut profitul in conditiile in care imprumuturile au scazut, dobanzile la imprumuturi au scazut, au crescut depozitele-aici putem spune ca au scazut dobanzile-, avem ceva reduceri de personal dar in nici un caz nu acopera cresterea profiturilor, atunci de unde aceste profituri?
cam asa este la petrom, scad consumurile de carburanti dar cresc profiturile, adica au rentabilizat activitatea prin cresterea nejustificata a preturilor...
ehe, de n-ar mai avea voie bancile sa aiba atatea comisioane, total nejustificate...