Transportatorul de energie controlat de stat Transelectrica (TEL) vrea sa emita obligatiuni de pana la 900 milioane lei (203,1 milioane de euro) in perioada 2013-2017 atat in lei, cat si in valuta.

Propunerea va fi discutata in Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica programata pentru 30 septembrie, potrivit unui comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Transelectrica a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca intentioneaza sa lanseze in noiembrie o emisiune de obligatiuni cu maturitate de cinci ani, prin care sa imprumute circa 200 milioane lei (45 mil. euro) de la investitori institutionali, pentru refinantarea unor credite si pentru completarea necesarului de finantare a investitiilor.

In acest an au mai lansat emisiuni de obligatiuni bancile Banca Transilvania, Raiffeisen si Unicedit. In sectorul energetic romanesc, singura emisiunie de obligatiuni a fost facuta anul trecut de distribuitorul de gaze si electricitate GDF Suez Energy Romania.

Compania Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Finantelor Publice.