Grupul financiar Societe Generale, a doua mare banca franceza, care opereaza in Romania prin intermediul BRD, vrea sa transfere circa 200 de locuri de munca la Bucuresti, intr-un plan de reducere a cheltuielilor cu forta de munca, potrivit Les Echos, preluatin de media locala prin intermediul Agerpres. Intr-un newsletter online al liderilor sindicali, consultat de Reuters, se afirma ca Societe Generale a cerut firmei de consultanta Accenture sa puna la punct detaliile unui plan care vizeaza transferul unor locuri de munca in Romania, pentru a-si reduce costurile. Potrivit cotidianului francez "Les Echos", aproximativ 200 de locuri de munca ar urma sa fie transferate la Bucuresti.

Grupul francez are în plan eliminarea a 700 de posturi back-office la sediul central de la Paris, iar în cadrul acestei strategii şi-a propus să ajungă la o cifră de aproximativ 420 de plecări voluntare, au declarat liderii sindicali de la CGT.

"Angajaţii nu se grăbesc la biroul de plecări voluntare. Din miile de scrisori trimise salariaţilor direct vizaţi de cele 420 de plecări voluntare care trebuie realizate, au fost primite doar 170 de răspunsuri", se arată în newsletterul CGT.

Rugat să comenteze aceste informaţii, un purtător de cuvânt al Societe Generale a apreciat că este prematur să ofere cifre detaliate cu privire la planul de plecări voluntare, adăugând, însă, că acesta se derulează normal, în conformitate cu acordul convenit cu angajaţii.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Grupul Societe Generale are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume.