Vehiculele rutiere inmatriculate in alte state care tranziteaza Romania vor plati o taxa de autorizare acces la reteaua de drumuri de interes national de 1000 de euro/cursa fata de 200 de euro, se arata intr-un document publicat vineri in Monitorul Oficial. Masura va intra in vigoare in 14 septembrie.

Tariful pentru autorizarea accesului la reteaua rutiera se aplica in punctele de trecere a frontierei pe sensul de intrare in Romania si pe sensul de iesire din Romania, pentru vehiculele de transport marfa sau persoane, inmatriculate in alte state, care sunt supuse autorizarii, se mai arata in document.

Documentul de acces la reteaua rutiera din Romania nu trebuie prezentat daca transportul se incadreaza in una dintre gratuitatile prevazute de lege.

Tariful este valabil pentru fiecare cursa, avand o singura intrare in si/sau iesire din Romania, in functie de tipul de trafic efectuat. Tariful achitat la intrarea in Romania ramane valabil si la iesirea din Romania, indiferent de tipul de trafic efectuat.