Sunt economistii niste amanti buni? Aceasta este intrebarea pe care i-am adresat-o lui Nouriel Roubini martea trecuta, cand a trecut prin Geneva. El a fost declarat cel mai bun economist din lume in 2009. Nu i-a avertizat el pe membrii Congresului SUA in 2007 ca urmeaza sa se sparga bula imobiliara si ca va urma o recesiune?, scrie profesorul Michel Girardin de la Universitatea din Lausanne in presa elvetiana de miercuri.

Nouriel RoubiniFoto: Agerpres

Michel Girardin

Intrebarea ma bate la cap, adauga Girardin, de cand am descoperit un alt economist genial , Joseph Schumpeter care si-a fixat trei obiective in viata : sa fie cel mai bun amant din lume , cel mai bun calaret din lume si cel mai bun economist din lume. Nu se stie daca ordinea e aceeasi, dar cert e ca Schumpeter a recunoscut ca si-a indeplinit doua din cele 3 obiective, fara sa precizeze care e cel ramas neindeplinit.

Raspunsul lui Roubini a fost urmatorul, mai adauga Girardin: "un economist este o persoana care stie 1001 pozitii sexuale, dar care nu are nici o prietena". Sunt urat, a mai precizat Roubini, dar fetele sunt atrase de creierul meu.

Citeste textul integral pe Investir.ch