Banca Nationala a Romaniei a castigat, in ultimii 12 ani, toate cele 57 de procese pe tema politicii de supraveghere, a declarat joi Bogdan Olteanu, viceguvernator la Banca Nationala a Romaniei, aratand ca daca Banca Centrala va mai fi data in judecata, se va prezenta la orice proces.

"Ni s-a spus si noua ca vom fi chemati in instanta pe aceasta tema, a acordarii creditelor in franci elvetieni. Respectam instantele statului si ne prezentam in fata lor unde ne vom sustine cauza. Avem incredere si in argumentele pe care le-am avut si in trecutul Bancii Nationale in fata instantelor din Romania. Am cerut o socoteala colegilor mei referitor la procesele, la situatii in care decizii ale noastre in ceea ce priveste politica de supraveghere au fost contestate. Sunt 57 in ultimii 12 ani. 57 de procese am avut, le-am castigat pe toate. De fiecare data Banca Nationala a avut dreptate", a spus Olteanu.

Acesta a declarat ca BNR isi va sustine in continuare argumentele, iar daca cineva va considera ca are argumente contrare este invitat "sa priveasca si spre aceasta experienta a BNR".

Vezi aici toate declaratiile viceguvernatorului BNR facute la seminarul destinat clauzelor abuzive desfasurat la BNR.