Ritmul de primire a dosarelor pe programul 'Prima Casa' de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a scazut la 50-60 pe zi, fata de 70 de dosare cat reprezenta media zilnica normala, a declarat, sambata la Sinaia, Aurel Saramet, presedinte FNGCIMM, citat de Agerpres. "Acum inca se merge pe dosarele din stoc, iar ritmul este de 50-60 de dosare pe zi. Un ritm in scadere fata de cel normal de aproximativ 70 de dosare pe zi. Peste o luna si jumatate sau doua luni o sa putem aprecia daca ritmul se pastreaza, scade ori creste", a mai spus Saramet.

Acesta a explicat ca nu poate fi apreciat corect ritmul de primire pe noul program 'Prima Casa' intrucat prelucrarea unui dosar nou la banca dureaza doua luni, iar uneori trei luni si abia de acum incolo va incepe primirea dosarelor pe noul program.

Guvernul a adoptat, la jumatatea lunii august, in sedinta saptamanala, o Hotarare pentru suplimentarea plafonului pentru Programul 'Prima Casa' cu suma de 200 de milioane de lei.

Potrivit actului normativ, se suplimenteaza plafonul de garantare destinat achizitiei de locuinte construite prin ANL cu 200 milioane lei, astfel incat plafonul de garantare pentru locuintele construite prin ANL ajunge la 500 milioane lei, din totalul plafonului suplimentar de 1,2 miliarde lei, aferent locuintelor achizitionate prin Programul 'Prima casa'