UPDATE ASF isi cauta purtator de cuvant  pe care sa-l plateasca cu 24.722 lei/luna. Portretul robot: Jurnalist exceptional, recunoscut de public, cu experienta in TV gata sa intervina in situatii de tip breaking news  Cine sa fie oare? Vezi reactia Autoritatii

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 27 septembrie 2013, 9:05 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(27 Sep 2013) PDF, 21KB
(27 Sep 2013) PDF, 263KB
Autoritatea de Supraveghere Financiara organizeaza o licitatie pentru adjudecarea serviciilor de purtator de cuvant. In prezent functia este ocupata de fostul jurnalist tv Radu Soviani. Autoritatea a bugetat pentru acest serviciu 890.000 de lei pentru 3 ani, adica circa 5.500 de euro/lunar. Potrivit caietului de sarcini, portretul robot al candidatului ideal este: experienta exceptionala (!?-n.n. DP) in mass-media economica, cu recunoastere atat din partea institutiilor de presa, dar si a organizatiilor de presa; experienta care sa ateste capacitatea de a interveni in cel mai scurt timp in dezbaterile mass-media generate de situatii tip breaking-news; notorietate si credibilitate in randul publicului. Cine ar putea fi? 
 Vezi in atasament Caietul de sarcini si fisa de date a licitatiei.

In scopul indeplinirii serviciului de purtator de cuvant al Autoritatii contractante, scriu oficialii ASF in documentatia privind licitatia, ofertantul desemneaza ca reprezentant al sau pentru aceasta functie o persoana fizica, economist, cu experienta exceptionala in media economica (televiziune/ radio/ presa scrisa/on-line) de peste 10 ani, care trebuie sa demonstreze urmatoarele calitati:
 • pregatire in domeniul economic cu relevanta pentru activitatea Autoritatii contractante (finante, asigurari, banci, pensii private si piata de capital) care sa demonstreze intelegerea activitatii Autoritatii contractante si a pietelor supravegheate, reglementate si autorizate de aceasta;
 • recunoastere si cunostinte demonstrate prin prisma programelor de pregatire economica, in domeniul sistemelor financiare;
 • experienta exceptionala in mass-media economica, cu recunoastere atat din partea institutiilor de presa, dar si a organizatiilor de presa;
 • calitati de comunicare exceptionale;
 • experienta care sa ateste capacitatea de a interveni in cel mai scurt timp in dezbaterile mass-media generate de situatii tip breaking-news;
 • capacitatea de a interveni prompt, credibil si eficient in dezbateri legate de Autoritatea contractanta sau domeniul de activitate al acesteia;
 • notorietate si credibilitate in randul publicului dar si in randul principalilor actori din piata financiara;
 • experienta in activitatea de training media.
Persoana desemnata ca purtator de cuvant:
- indeplineste functia de purtator de cuvant al ASF fiind o interfata a ASF in relatia cu mass-media; 
- coordoneaza organizarea conferintelor de presa ale ASF;
- elaboreaza raspunsurile la intrebarile formulate de reprezentantii mass-media, comunicate de presa ale ASF si alte categorii de mesaje destinate mass-media (informatii de presa, precizari, erate, dreptul la replica), in stransa colaborare cu directiile de specialitate din cadrul institutiei, urmand a supune aceste documente spre avizare Consiliului de Administratie al ASF, sau in cazuri urgente, Presedintelui ASF.

Descarca din atasament documentele si vezi daca te incadrezi in cerintele ASF pentru a deveni purtator de cuvant

Intr-un comunicat sosit la redactie in jurul orei 12, reprezentantii ASF transmit urmatoarele:

Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat o noua etapa in procesul de evaluare a personalului rezultat prin comasarea fostelor CNVM, CSSPP si CSA.

In acest sens si in vederea unei transparente totale, Autoritatea de Supraveghere Financiara a lansat in licitatie publica, prin publicare in sistemul SEAP si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, urmatoarele anunturi de participare:

 a) Servicii de consultanta in domeniul evaluarii de personal si analiza organizationala (Anunt de participare numarul 146810/25.09.2013)

Scopul acestei licitatii este identificarea modalitatilor de optimizare si eficientizare a structurii organizationale a ASF si evaluarea de catre un consultant independent a peste 200 de persoane cu functie de conducere din cadrul ASF, personal rezultat din comasarea fostelor entitati CSA, CNVM si CSSPP si preluat integral la momentul infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In urma licitatiei, compania desemnata castigatoare va evalua personalul de conducere din cadrul ASF, iar in termen de doua luni de la evaluare va fi elaborat un plan de actiune pentru eficientizarea ASF in vederea optimizarii procesului bugetar. In urma evaluarii si a planului de masuri, ASF va proceda la confirmarea sau disponiblizarea unei parti din personalul evaluat. La data de 31 august 2013, ASF avea 597 de angajati (in scadere cu 30 de persoane fata de luna iulie a.c.). Cifra reflecta fluxuri in dublu sens, intrucat pe langa disponibilizari, anumite recrutari au fost generate de infiintarea unor servicii obligatorii pentru toate institutiile cu mai mult de 500 de angajati (Serviciul de sanatate si securitate a muncii, Serviciul de protectie a informatiilor clasificate), dar si o Directie de supraveghere integrata si o Directie de analiza, studii si publicatii.

Valoarea maximala a contractului de consultanta este estimata la 540.000 de lei.


 b) Servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice (Anunt de participare numarul 146821/26.09.2013)

Scopul acestei licitatii este identificarea si implementarea modalitatilor optime de comunicare catre public intr-o maniera eficienta din punct de vedere al costului si al calitatii.

In urma licitatiei, compania desemnata castigatoare va oferi servicii de purtator de cuvant, servicii privind coordonarea implementarii strategiei de comunicare externa a autoritatii contractante si servicii de gestionare a relatiilor cu mass-media in situatii de criza.

Potrivit fisei de date publicata in sistemul SEAP, care reprezinta cerinta minima de selectie, experienta necesara este de pana la 3 ani.

Valoarea maximala a contractului este estimata la 296.600 de lei/an, pentru o durata de 3 ani.

In momentul comasarii CNVM, CSA si CSSPP, personalul rezultat din cadrul departamentelor de comunicare ale celor 3 entitati insuma 23 de persoane. In procesul de reorganizare a Autoritatii de Supraveghere Financiara, ASF isi doreste o diminuare a numarului de personal, dar si optimizarea cheltuielilor aferente (atat la nivelul costurilor, cat si la nivelul calitatii reprezentarii).

Printr-un demers de transparenta totala, Autoritatea de Supraveghere Financiara a ales sa obtina aceste servicii in urma unei licitatii publice, deschisa atat la nivel national, cat si la nivel european. Prin urmare, ASF a publicat anunturile de atribuire atat in sistemul SEAP (in 26 septembrie 2013), cat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prin urmare, toate datele legate de licitatie sunt disponibile in sistemul SEAP, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara invita toate companiile interesate sa participe la licitatii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8733 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  lui Soviani (Vineri, 27 septembrie 2013, 9:08)

  demaGOGU [utilizator]

  i s-a scos la concurs postul
  • 0 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 27 septembrie 2013, 9:53)

   GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

 • +3 (5 voturi)    
  adagio (Vineri, 27 septembrie 2013, 9:09)

  PopaPius [anonim]

  mai trebuia adaugata virsta si dimensiunile (eventual 90-60-90) si dedicatia era completa...
 • +2 (4 voturi)    
  zaharescu.... (Vineri, 27 septembrie 2013, 9:23)

  nedumeritu [utilizator]

  nu-i bun ? ca la guvern nu mai are ce face....
  • +7 (9 voturi)    
   pai daca purattorul de cuvant (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:20)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritu

   are 5500 euro lunar, des[re ce salarii vorbim acolo? cat ia un director?pentru ce-i platim pe astia? bancile au numai cluze abuzive in orice contract de credit, firmele de asigurari fac discriminari la sigurarile obligatorii in functie de sex, varsta, domiciliu, daunele se platesc cu foarte mare intarziere, fondurile private sunt obligate sa "imprumute " statul cu banii colectati in proportie de 75-80 % din incasari-cea mai mare magarie, statul nu mai incaseaza direct banii, ii ia prin intermediari, sa manance si gura lor o paine, tot de mii de euro lunar, ca pana la urma pensiile tot statul le vor plati, marea majoritate fiind cu salarii minime, pensia rezultata fiind mai mica decat cea sociala, asa ca cine castiga?, nu au nici o obligatie privind randamentul, nu asigura nici macar dobanda din banci sau inflatia, atunci ce supravegheaza astia?
   suntem tara cu cele mai multe autoritati de nici ele nu stiu exact ce trebuie sa faca, de multe ori se cearta intre ele privind atributiunile iar noi ramanem cu problemele nerezolvate...
   vorba aia, copilul cu moase multe, ramane cu buricul nelegat!
 • +1 (7 voturi)    
  Moise Guran? (Vineri, 27 septembrie 2013, 10:21)

  Andor74 [utilizator]

  bun de gura, jurnalist exceptional....
  pacat ca nu-i bagat in partid - atunci ar fi indeplinit toate criteriile :)
  • +5 (11 voturi)    
   e periculos (Vineri, 27 septembrie 2013, 11:34)

   CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui Andor74

   Asta e periculos, are uratul obicei de a spune adevarul!
  • +1 (1 vot)    
   guran, da (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 15:48)

   rezis [utilizator] i-a raspuns lui Andor74

   guran este ff bun! e foarte posibil sa fie luat numai ca sa mai taca!
 • +2 (4 voturi)    
  O melodie pentru fiecare (Vineri, 27 septembrie 2013, 11:18)

  D2H [utilizator]

  Din cate inteleg, este vorba despre o licitatie privind angajarea unui consultant de comunicare - in fapt, o firma de relatii publice. Nu se scoate la concurs postul lui Radu Soviani. Afisarea bugetului in aceasta faza este o modalitate neobisnuita de a organiza o licitatie. De regula se face negociere competitiva cu doua sau mai multe agentii ajunse in faza finala de selectie. In acest caz insa, din cate inteleg, este vorba despre angajarea unei firme specializate in relatii publice in domeniul financiar, cu o intreaga echipa. Din ceea ce stiu (si stiu!), in piata nu exista asa ceva (in acest moment), ceea ce ma face sa cred ca aceasta licitatie este una cu dedicatie.
 • +5 (7 voturi)    
  N-ati uitat nimic? (Vineri, 27 septembrie 2013, 11:22)

  Cataleya [utilizator]

  Adica, respectivul sa poata merge pe apa sau sa transforme apa-n vin!?
  • 0 (0 voturi)    
   n-ai inteles :-) (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 18:42)

   was [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Daca dedicatul poate sa faca din apa vin, atunci asta este bonus, se cere numai capacitatea de a transforma sangele in apa (fara smecherii de gen distilare sau freeze-drying).
 • +2 (6 voturi)    
  stati linistiti (Vineri, 27 septembrie 2013, 11:28)

  Gobelin [utilizator]

  sigur s-o gasi unu' de la Antene sau RTV, unu' de nota zece, desigur !
 • +3 (7 voturi)    
  Numai unul merita ! (Vineri, 27 septembrie 2013, 11:39)

  math [utilizator]

  Mircea Badea.... spagatul presei romanesti, special pregatit de mic pentru breaking.... news sau orice altceva. De fapt ar putea fi singurul angajat, el ar supraveghea fiscalitatea mult mai bine, s-ar face economii uriase. Faptul ca nu va fi numit este inca o dovada clara a tiraniei care subjuga acest popor telespectator.
 • 0 (0 voturi)    
  ? (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 9:06)

  uzu [utilizator]

  e trist ca intr-o tara in care trebuie sa otravim niste oameni ca sa le putem da de lucru o institutie de stat plateste cu asa sume o persoana doar ca sa vorbeasca in numele institutiei...
  trist sau bataie de joc. nu ma pot decide.
  • 0 (0 voturi)    
   ai dreptate... (Duminică, 29 septembrie 2013, 9:43)

   mrv [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   si una si alta adica e trist ca noi trebuie sa le suportam bataia de joc "fara perdea"
 • -1 (1 vot)    
  In ce fel de tara traim? (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 9:11)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  Presedintele tarii are un salariu de 2000 de euro lunar si un purtator de cuvant 5500! Pas de mai intelege ceva! ce hram poarta acasta autoritate este o intreprindere private? este o intreprindere de stat? Ce Doamne iarta-ma este de isi permite sa plateasca un asemenea slariu cand salariul mediu din Romania abia daca depaseste 450 de euro?
 • -2 (2 voturi)    
  supraveghere financiara ???????? (Sâmbătă, 28 septembrie 2013, 9:57)

  fosta zoezoe [utilizator]

  purtator de cuvant : fantomas ! NOAPTEA MINTII !! Credibil e doar Moise Guran care ar desfiinta institutia prin spusele lui in 2-3 interventii!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by