Raiffeisen Leasing si ING Lease Romania au semnat luni seara un acord potrivit caruia Raiffeisen Leasing achizitioneaza o parte din portofoliul de leasing al ING Lease. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata dupa aprobarea de catre Consiliul Concurentei, cel mai probabil la inceputul anului 2014. Acordul prevede ca Raiffeisen Leasing va prelua active de peste 30 de milioane de euro si aproximativ 60 de clienti corporatii mari si medii, precum si angajati ai ING Lease Romania.

Structura portofoliului preluat de la ING Lease, in functie de tipurile de bunuri finantate este urmatoarea: vehicule 49,7%, echipamente 31,6% si real estate18,7%.

"Incheierea acestui acord cu ING Lease Romania inseamna pentru noi un transfer de activitate si de oameni care completeaza fericit portofoliul nostru existent. De altfel, tipurile de active din portofoliul ING si profilul clientilor, au fost factorii determinanti care ne-au facut sa luam decizia de a incheia aceasta tranzactie. Sunt convins ca finalizarea preluarii portofoliului ING Lease, precum si integrarea operationala se vor face in cele mai bune conditii, fara a afecta in vreun fel clientii", a declarat Felix Daniliuc, Director Executiv al Raiffeisen Leasing.

"Acordul cu Raiffeisen Leasing reprezinta un pas firesc in implementarea strategiei de restructurare a activitatilor ING Lease in Romania. Vom transfera mare parte a clientilor activi, asigurandu-le astfel un partener pentru viitoare colaborari pentru servicii de leasing. Portofoliul de clienti care va ramane la ING va fi gestionat ca si pana acum, cu aceeasi atentie pentru relatie si respectarea conditiilor contractuale. Am incredere ca transferul va avea un impact minim asupra clientilor, asta si datorita transferului de angajati, care vor asigura aceeasi interfata cu clientii", a spus Maria Cenusa, Director General ING Lease Romania.

Pana in momentul in care tranzactia va fi finalizata, clientii ING vor continua sa fie deserviti in conformitate cu prevederile contractuale si cu reglementarile si normele prudentiale aplicabile. Dupa acest moment, cei doi parteneri - Raiffeisen Leasing si ING Lease Romania - vor colabora pentru ca transferul clientilor sa decurga cat mai firesc, mentinand nivelul de calitate a serviciilor cu care acestia s-au obisnuit.

Raiffeisen Leasing a incheiat primul semestru al anului 2013 cu finantari noi in valoare de 35 milioane de euro, cu 10% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Distributia pe tipuri de bunuri finantate este urmatoarea: vehicule 67%, echipamente 33%. Compania a raportat un profit de 1,4 milioane de euro in primele sase luni.

ING Lease Romania IFN S.A., detinuta integral de ING Lease Holding N.V., a inceput activitatea in Romania in 2005, cu servicii "business to business", oferind solutii de leasing financiar pentru echipamente, autoturisme si autovehicule utilitare precum si leasing imobiliar, incluzand cladiri de birouri, parcuri logistice/industriale si centre comerciale. In 26 septembrie 2012, ING Lease a anuntat ca a decis restructurarea activitatilor de leasing in mai multe tari din Europa, inclusiv in Romania.