Euro se tranzactiona marti dimineata la un curs de 4,459 lei, esecul privatizarii CFR Marfa neavand niciun impact pe piete. Acest fapt e confirmat si de un raport ING difuzat marti dimineata clientlor corporate. "Privatizarea CFR Marfa a esuat, castigatorul licitatiei declarand ca a fost informat de Ministerul Transporturilor ca tranzactia nu s-a putut finaliza din cauza nerespectarii unor angajamente de catre autoritatile guvernamentale. Asa cum ne asteptam, acest lucru nu a avut nici un impact asupra pietelor in aceasta dimineata si credem ca un efect similar il va avea aprobarea foarte probabila de catre Comisia Europeana a noului Acord stand-by cu Romania la summit-ul ECOFIN de astazi", se arata in document

O noua sedinta linistita s-a desfasurat ieri cu leul stagnand foarte aproape de nivelurile de inchidere de 4,46/EUR. In vreme ce credem ca moneda locala va oscila intr-un interval ingust in aceasta saptamana, problema legata de datoria publica a SUA ar putea insufla putina activitate in piata valutara locala, iar dupa ce pietele externe au fost impulsionate ieri seara de progresul inregistrat in aceasta privinta, leul ar putea beneficia de un usor avans astazi.

Ratele de pe curba FX swap au stagnat pentru inca o zi luni si in vreme ce credem ca ratele ON vor ajunge pana la urma la nivelul facilitatii de depozit la inceputul saptamanii viitoare cand intra in piata circa 6 miliarde lei din scadente de titluri de stat, prognozam ca ratele pentru maturitati mai indepartate nu vor mai scadea decat dupa astfel de miscari in ratele ON, mai precizeaza documentul.