Autoritatea de Supraveghere Financiara informeaza joi ca a luat act de faptul ca numarul membrilor Consiliului ASF va fi redus de la 11 la 9 si de modificarea situatiilor de incompatibilitate care pot surveni pentru membrii Consiliului ASF, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. "Din motive personale am decis sa demisionez din functia actuala, intrucat eu si sotia mea am putea fi in situatie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic", a declarat Daniel Tudor, unul dintre vicepresedintii institutiei.

"Luand in considerare recomandarile Fondului Monetar International si ale Comisiei Europene care vizeaza dimensionarea Consiliului A.S.F., se propune reducerea numarului de membri, A.S.F. urmand a fi condusa de un Consiliu format din 9 membri, dintre care un presedinte, un prim-vicepresedinte si 3 vicepresedinti, care sunt membri executivi. Ceilalti 4 membri sunt membri neexecutivi", se arata intr-un proiect publicat miercuri pe pagina Finantelor.

"In contextul celor mai recente modificari legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care mentioneaza incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei si din motive personale am decis sa demisionez din functia actual, intrucat eu si sotia mea am putea fi in situatie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider ca este normal sa renunt eu, intrucat sotia mea a fost aleasa in Parlament prin votul uninominal al cetatenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider ca la implinirea exact a unui an in aceasta functie (am fost ales de trei ori) mi-am indeplinit o parte din obiective si am reusit sa imi aduc, atat cat am putut, aportul si suportul pentru piata asigurarilor", a explicat Daniel Tudor.

Pana la numirea noii componente, restransa la un numar de 9 membri ai Consiliului, atributiile vicepresedintelui ASF pentru sectorul asigurari-reasigurari vor fi preluate de prim-vicepresedintele Daniel Daianu, dupa ce demisia domnului Daniel Tudor isi va produce efectele.

Cine este Daniel Tudor, (sustinut de PNL)

- Presedinte al Consiliului CSA

- Presedinte - Director General al ARDAF Romania

- Actionar, Presedinte - Director General al RAI Asigurari

- Director Operatiuni pentru Romania - EUROP Assistance France

- Consultant in diverse activitati din domeniul asigurarilor