De la pierdere la profit. BCR intra in toamna cu un profit de 255 milioane de euro
"Eforturile noastre de redresare a bancii devin vizibile: restructurarea afacerii este finalizata, stocul total de credite neperformante a scazut pentru prima oara din anul 2008, iar portofoliul de credite se reechilibreaza in favoarea creditelor acordate in moneda locala. In conditiile unui context din piata stabil si predictibil, vom putea sa ne concentram din ce in ce mai mult pe o crestere sanatoasa, urmarind un echilibru adecvat intre riscuri si venituri. Cele 9 miliarde RON capital alocat pentru a sustine grupul BCR, ne asigura o pozitie solida de a creste afacerea si a sprijini economia romaneasca", a declarat Tomas Spurny, Presedinte Executiv al BCR.
Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorarii cu 68,2% a costului cu provizioanele, la 3,62 miliarde lei (813,3 milioane euro), in conditiile in care rezultatul operational a fost de 2,35 miliarde lei, apropiat de nivelul din 2011. Rezultatul negativ anual reprezinta o premiera pentru BCR, desi dupa debutul crizei financiare banca a mai inregistrat pierderi trimestriale sau semestriale.
Planurile de restructurare ale Erste Group prevad desfiintarea la BCR a circa 10% din numarul de posturi.
La nivel de sistem, bancile romanesti au reusit sa obtina in prima jumatate a acestui an un profit de peste 1 miliard de lei, fata de o pierdere de 2,3 miliarde la finalul lui 2012. Desi pierderile aferente creditelor neperformante au continuat sa creasca iar volumul de active este in sccadere, economiile au provenit din restructurarile de personal si cele privind retelele de unitati.
Vezi in atasament comunicatul integral al BCR

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Acum, sunt curati ca lacrima si brusc au trecut pe profit.
M-as bucura sa dea faliment ca orice operator economic. Sau nu le lasa Isarescu? La americani se poate, la noi nu se poate. Noi imprumutam bani de la FMI si-i pompam in banci.
daca puneau in caseata un om transat?
poate acolo este ELODIA?
Am 58 de ani si nu am plecat in speranta desarta a unei vietii mai bune in tara mea
Daca sunteti tineri, fugiti nu alergati oriunde vedeti cu ochii, aici nici in urmatorii 100 de ani nu va fi mai bine