Unul dintre proiectele importante aflate pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului este cel referitor la rectificarea bugetara. Cu aceasta ocazie, intre premier si unii ministri a avut loc un schimb de multumiri. In plus, premierul considera ca "rezultatul este mai mult bun decat rau". Reamintim ca rectificarea bugetara este negativa, veniturile urmand sa scada cu aproape 3 miliarde de lei. Premierul a multumit ministerului muncii pentru economiile pe care le-a facut, in conditiile in care este un minister care a pierdut 520 milioane lei in urma rectificarii. In schimb, premierul a primit multumiri din partea ministrului justitiei si ministrului de interne. Ambii conduc ministere care au primit bani la rectificare.

"Astazi adoptam rectificarea care a fost discutata de catre vicepremierul Chitoiu si ministrul Liviu Voinea cu partrenerii nostri internationali. Pana la urma, rezultatul este mai mult bun decat rau. Anul acesta avem o crestere economica de 2,2%. Probabil ca unii o sa fie tristi pe la Cotroceni ca avem crestere economica, era mai bine sa ne prabusim, erau mai fericiti. Avem o crestere a deficitului de la 2,3 la 2.5% pentru a acoperi cofinantarile pentru toate proiectele europene. (...)Toata lumea ma intreaba unde am alocat bani pentru investitii. Cele mai bune investitii sunt cele din fonduri europene, cele mai bune, cele mai sigure, cele mai bine gandite. Faptul ca punem toti banii necesari pentru cofinantari a adus in tara peste 2 mld euro bani nerambursabili", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern.

Ponta multumeste ministerele de la care vor fi taiati bani

Acesta a mai spus ca prin rectificare vor fi asigurati toti banii de salarii. "Vreau sa spun ca nu am taiat decat acolo unde erau sume nefolosite, sume economisite si multumesc ministerului muncii care, realmente, a facut niste economii aplicand mai corect legea. La sanatate, domnul ministru puteti sa spuneti linistit ca nu s-a taiat niciun leu. 54 de milioane pleaca de la dumneavoastra la Casa Nationala, deci tot pentru sistemul de sanatate. Si, de asemenea, avem asigurate toate sumele necesare functionarii pana la sfarsitul anului. La Educatie, 180 de milioane sunt salariile pentru tot invatamantul preuniversitar si, de asemenea, donnul ministru o sa va ajutam cu hotararile judecatoresti acolo unde arde situatia", a spus Ponta.

Ministrii care au primit bani multumesc premierului

Ministrul de interne, Radu Stroe, le-a multumit premierului, vicepremierilor Daniel Chitoiu si Gabriel Oprea, si ministrului pentru buget, Liviu Voinea, pentru faptul ca au fost alocati bani pentru uniforme. "Nu-mi ramane decat sa fiu satisfacut de faptul ca Guvernul, dumneavoastra, ministrul finantelor, Domnul Chitoiu, si domnul Liviu Voinea, dar nu in ultimul rand domnul Oprea...Eu sunt multumit pentru ca avem prin buget 75 milioane pentru uniforme, iar pana la finele anului cand vom analiza din nou bugetele vom mai da 75 milioane astfel incat sa ne inchidem pe uniforme la jumatate pe anul 2013. De asemenea, prin efort propriu o sa avem si sumele necesare pentru bunuri si servicii: motorina, ulei, piese deschimb, cauciucuri, pentru ca vine iarna si toata lumea va avea nevoie si de jandarmi si de ISU. Multumesc domnule prim-ministru!", a spus Radu Stroe.

Victor Ponta i-a raspuns ministrului Radu Stroe: "Cu placere! Cred ca merita si jandarmii si politistii sa facem aceste sacrificii".

"De asemenea, am pus in buget toti banii necesari pentru insotitorii persoanelor cu handicap...Sunt 112 milioane de lei, in asa fel incat oamenii cei mai amarati, cei care au cea mai mare nevoie de sprijin", a spus Ponta.

La randul sau, ministrul justitiei i-a multumit premierului pentru faptul ca ministerul a primit 100 milioane de lei pentru judecatori si procurori" Multumesc! Multumesc dumneavoastra si colegilor pentru sprijin", a spus ministrul justitiei.

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltarii, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sanatatii, Societatii Informationale si Apararii vor fi taiate la a doua rectificare din acest an, de alocari suplimentare urmand sa beneficieze Afacerile Interne, Justitia, Externele si Camera Deputatilor.