Persoanele care au solicitat credite in euro pentru "Prima casa" vor putea primi imprumuturi in moneda europeana, daca si-au depus dosarele inainte de trecerea la creditarea exclusiv in lei, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Guvern.

"La "Prima casa" s-a facut o clarificare, pentru ca, dupa cum stiti, la un moment dat s-a facut trecerea de la creditarea in euro la creditarea in lei. La un moment dat a fost in aceasta perioada de schimbare o nelamurire in legatura cu felul in care se acorda creditele pentru cei care depun dosarele. Hotararea de guvern vine sa spuna exact ca, daca cineva si-a depus dosarul pe euro in momentul in care era pe euro, i se da pe euro, evident daca este acceptat dosarul. Conteaza data la care ti-ai depus dosarul, nu data la care se face evaluarea", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, citat de Agerpres.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, solicitarile aflate in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari urmeaza sa fie solutionate potrivit dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii lor.