Lucrurile bune facute intr-un si jumatate de guvernare se datoreaza lui Florin Georgescu, iar cele rele sunt contributia prim-ministrului si ministrului delegat pentru buget, a afirmat, joi, Victor Ponta, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa prim-viceguvernatorului BNR, citat de Mediafax. "Sunt astazi aici si vorbesc in calitate de unul dintre elevii domnului Florin Georgescu. In 2010, in martie daca nu ma insel, domnul Georgescu m-a luat sa ma invete cateva lucruri absolut necesare pentru orice eventuala pozitie pe care urma sa o ocup", a spus Ponta.

Victor PontaFoto: Agerpres

Ulterior, a adaugat premierul, domnul profesor Daianu s-a alaturat acestui efort, inca nu fructuos, de a creste o noua generatie, s-a alaturat si Liviu Voinea. Asa incat lucrurile bune facute intr-un an si jumatate de guvern sunt datorate domnului Georgescu, iar cele rele sunt contributia mea personala si a lui Liviu Voinea", a spus Ponta.

Premierul a mai aratat ca prim-viceguvernatorul BNR a fost persoana care i-a explicat semnificatia unor termeni economici, cum ar fi "PIB" sau "ESA", si totodata l-a invatat "consecventa".

"Anul trecut, am fost si eu intrebat, ca si alte personalitati politice, de ce ma tem cel mai tare, la alegeri. Nu am spus: ᅡDepartamentul de Statᅡ (al SUA-n.r.), am spus: ᅡFlorin Georgescuᅡ", a mai afirmat Ponta, care a explicat totodata ca motivul temerii sale era acela ca unul dintre obiectivele pe care si le propusese Florin Georgescu era iesirea Romaniei din deficit excesiv.

In luna august a anului trecut, presedintele interimar, Crin Antonescu, a fost intrebat, la Realitatea TV, daca se teme mai mult, la prezidentiale, de Mihai Razvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, el raspunzand: "De Departamentul de Stat al SUA".