Domnia sa (n.a Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR ) si-a exprimat o parere personala, lucru pe care il apreciez foarte tare, parerile personale sunt importante. In acelasi timp insa acesta a anuntat ca Banca Nationala, conform legii, va face un control si va anunta rezultatele controlului, a declarat vineri premierul Victor Ponta. Adrian Vasilescu a declarat vineri ca a citit contractul Ioanei Basescu si ca in opinia sa toate lucrurile sunt in spiritul si litera legii.

  • "Am citit contractul Ioanei Basescu. Cred ca toate lucrurile sunt in spiritul si litera legii. Am vocatie de jurist si stiu sa citesc un contract. Nu mi se pare nimic in afara legii, a declarat vineri la vila BNR din Cumpatu",  Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.

El participa alaturi de presedintele CEC Bank si alti oficiali din BNR la seminarul EU-COFILE, interventia presedintelui CEC Bank Radu Ghetea fiind asteptata in jurul orei 12,30. Seminarul este organizat de Alpha Bank, Asociatia Romana a Bancilor si BNR.

Vasilescu a precizat ca, desi seful Supravegherii din Banca Centrala- Nicolae Cinteza- este amic cu Radu Ghetea, este exclusa orice prezumtie de incorectitudine. Nicu Cinteza este prieten cu Radu Ghetea asa cum este prieten cu foarte multi bancheri. Dar in primul rand Cinteaza nu face parte din echipa de control. In al doilea rand, el nu are decat dreptul de a citi actul de control si de a-l remite conducerii BNR, a mai spus Vasilescu.

  • "Asigur opinia publica ca inspectia care va merge la CEC pentru a verifica contractul de credit incheiat cu Ioana Basescu va face controlul la sange si va scoate la iveala tot ce e acolo, daca e ceva. Nicolae Cinteza este un personaj foarte special, n-are mama, n-are tata. Poate fi prieten cu Ghetea si cu multi din sistemul bancar, dar nu tine seama de asta. Cand se va face control in banca, el va sta in birou, nu va face parte din echipa de control, care este numita prin ordin al guvernatorului BNR. Echipa este formata din lupi tineri, care nu isi risca numele si cariera", a mai aratat Vasilescu.

Reamintim ca BNR va demara incepand de luni un control la CEC Bank, control al carui rezultat este asteptat in jurul datei de 9 decembrie.