​EXCLUSIV Radu Ghetea, seful CEC Bank, catre membrii Comisiei parlamentare: N-as vrea sa-mi cereti acum lista parlamentarilor care au credite personalizate / In ce priveste cazul respectiv, nu am incalcat normele bancare

de Dan Popa     HotNews.ro
Marţi, 10 decembrie 2013, 7:00 Economie | Finanţe & Bănci


Radu Ghetea
Foto: AGERPRES
La inceput timid si emotionat iar catre final glumet si destins. Asa a parut Radu Ghetea in fata Comisiei parlamentare de ancheta a CEC Bank. Avea si de ce, intrebarile membrilor fiind mult mai putin incomode decat ale unui ziarist la o conferinta de presa. O parte din intrebari erau puse preluand informatii aparute in presa. Altele vizau probleme minore gen plata amenzilor prin CEC. A fost mai degraba o sueta de care seful Asociatiei Romane Bancilor s-a temut mult prea tare. Redam in continuare discutia din spatele usilor inchise

Ghetea:
Legat de creditele personalizae. Sa zicem ca un solicitant are o garantie care conform produsului de raft trebuie sa fie 120%. In urma evaluarii se vede ca are numai 118% acoperire ca valoare. In schimb, firma respectiva are o activitate foarte buna cu banca noastra. Si atunci Comitetul de Credite face o derogare. Daca va uitati in dosarul pe care il aveti in fata, la anexa 4 la litera k, partea a doua, se sune ca printre atributiile Comitetului se spune ca aproba creditele care excedeaza termenii si conditiile in baza carora se acorda acest credit. In baza acestei prevederi dam acele credite personalizate, care nu se inacdreaza riguros in norme.Eu personal nu am competenta sa aprob un anumit credit si nimeni din banca nu are competenta personala in acest sens.

La nivel de sucursala se pot aproba prelungirea unor credite mai mici de 300.000 de lei. Ca sa poata aproba un credit de pana la un milion si jumatate de lei, comitetul de credit din sucursala trebuie sa aiba avizul favorabil al comitetului de credit din sucursala, al directiei juridice, al directiei IMM-uri si directiei Administrarea Riscurilor. Toate aceste directii fac cate un referat in care se arata care sunt plusurile si minusurile acelui credit. 

Noi am avut multe discutii inclusiv la nivelul BNR si au acceptat ideea in sensul ca decat sa relaxam norma si sa coboram gradul de acoperire de la 120 la 118 mai bine analizam de la caz la caz situatia. Comitetul de Directie de obicei nu prea modifica propunerile directiilor juridice sau ale directiei de Risc. Acestea ne spun daca are cash-flow, dar coreland cu faptl ca nu are suficiente garantii. ...

 • Intotdeauna le dau colegilor mei un sfat si le spun "Dom`ne, noi nu trebuie sa-i omoram pe clientii cu probleme".Clienti care de pilda au exportat traditional in Nordul Africii. Noua ni s-a intamplat asta! Clienti care au exportat acolo dar acum piata din nordul Africii a murit si ei fac fata cu mare greutate la rambursarea creditelor contractate. In mod normal ar trebui sa te duci sa-i executi, dar trebuie sa gasim o posibilitate sa-i ajutam. Noi am practicat in mod constant restructurarea creditelor pentru a-i ajuta pe clienti sa nu moara. Si avem un procent de 30%  care au scapat prin acest procedeu. Din  pacate numai 30%. Daca ii executam, le inchideam fabricile sau fermele sau abatoarele...lucrurile astea nu se pot redresa ulterior si mai bine le dai o mana de ajutor. Si daca nu aveam aceste norme flexibile nu am fi putut face acest lucru.

Comisia: As propune sa finalizam in 10 minute interventia Dv dupa care colegii din comisie sa va poata adresa intrebari la care sa ne raspundeti punctual si cat se poate de neinterpretabil...
Ghetea: Eu am raspuns la o intrebare legata de cum sa acorda creditele. Voi raspunde si celorlalte intrebari. Noi saptamana trecuta am avut un control de la BNR si concluziile va vor fi prezentate. In ce priveste cazul respectiv (imprumutul Ioanei Basescu- N.red), raman la parerea ca nu am incalcat nici normele bancare nici pe cele ale CEC!

Comisia: Asta e parerea Dv

Ghetea:Da, e parerea mea si am exprimat-o si public

Comisia: Din prezentarea Dv s-ar putea crede ca avem ceva cu activitatea de creditare. Nici vorba, ci dimpotriva.
Ghetea: BNR a facut un control care s-a incheiat practic astazi (luni- n.n.). Exista un dosar foarte clar facut de BNR , iar BNR a avut un acces foarte clar la tot ce era in banca noastra si noi consideram ca BNR are toate prerogativele si competentele de a analiza daca ne-am incadrat in norme. Imi pare foarte rau ca exista aceasta maniera de comunicare, noi nu avem lucruri de ascuns. Am vrut sa aratam ca proiectul inceput in 2007 de a transforma CEC intr-o banca competitiva a reusit si ca in prezent suntem o banca competitiva in Romania.
La fondurile europene suntem campioni in domeniul creditarii.

Anul trecut sistemul bancar a fost pe pierdere, noi ca banca am fost pe profit. In 2010 la fel. Am rebranduit aproape 900 de unitati. Avem 41% din credite acordate IMM. Poate parea surprinzator, dar companiile de stat reprezinta foarte putin- 1%, din dorinta de a fi competitivi si a finanta sectorul privat.
 • Un singur lucru as mai vrea sa adaug, desi as avea foare multe de spus. Banca noastra e foarte implicata foarte mult in credite mici. Avem credite date unor PFA in agricultura de 87 de lei. Sunt multe firme care au 3 capre sau 3 oi si pana primeste banii de la APIA are nevoie de acei bani ca sa isi salveze animalele, trecand cu bine iarna. Lucru deosebit de important pentru mentinerea acestor activitati in zonele de deal si de munte.

Banca noastra are o activitate foarte intensa pentru a acoperi activitatile pe care alte banci nu le pot acoperi. Suntem implicati in toate programele guvernamentale- de la Prim Casa, Primul Siloz, Kogalniceanu samd. Va multumesc si cu scuzele ca poate nu am fost intootdeauna ...nu neaparat coerent..dar nu am urmarit un fir foarte exact al lucrurilor, as dori sa va raspund la toate intrebarile. Sigur, pot fi intrebari de genul cum am facut rebrandingul, de unde am avut bani...va voi raspunde la toate. Doar sa beau un pahar cu apa.

Comisia: Sunteti presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor. Ce masuri ati luat pentru creditarea economiei?
Ghetea: Incepand din 2007 noi am sprijinit creditarea pentru IMM cu procente mult peste media inregistrata de sectorul bancar. Creditarea agriculturii si a autoritatilor publice locale s-a facut cu intensitate, cu un accent deosebit pe zona fondurilor europene. Va pot da numeroase exemple in acest sens. In 2010 am decis ca in fiecare judet sa deschidem birouri de fonduri europene in care avem specialisti, oameni scoliti de profesori veniti din strainatate dar si din tara. De cateva saptamani acest birou se cheama Biroul pentru Fonduri europene si IMM, tocmai pentru a fi si mai clara orientarea catre IMM.

Comisia: Cate din creditele acordate CEC au fost acordate pe termen scurt si cate pe termen mediu si lung?
Ghetea: Dati-mi 30 de secunde sa ma uit. Banca acorda in special credite pe termen scurt si acest lucru se poate observa foarte bine in dosarul pe care il aveti in fata, la pagina 10. Ca volum, 7 miliarde. Dar rulajul din conturile respective a fost de 17 miliarde. Preponderent, acordam credite pe termen scurt. Sigur, subventiile sau acele credite punte pentru subventii au o pondere importanta si ele pot fi anihilate usor cand castigam o licitatie ca sa finantam o primarie

Comisia: Eu v-am intrebat cate s-au dat pe termen scurt si cate pe termen lung?
Ghetea: Pai sa impartim...ce?

Comisia: Poate maine ne aduceti cifrele...Din 2009 de cand a inceput criza
Ghetea: Difera numarul de credite fata de volumul lor...A, vreti pe toata perioada...Ca numar cele pe termen scurt sunt preponderente, nu si ca valoare. O sa refacem tabelul din fata Dv pe toata perioada

Comisia: Am dori si o situatie a creditelor care exced normele de raft.
Ghetea: Pai in ultima perioada foarte multe au fost...v-am ai spus inainte...

Comisia: Cele de peste un anumit volum: de peste 100.000 de lei.
Ghetea: Nu e simplu de facut..

Comisia: Adica nu stiu, pe maine, poimaine, adica nu....

Ghetea: Incercam

Comisia: Un tabel. Clientul unu, clientul doi si in dreptul lor, sumele. Sau creditele care nu au avut avizul de la juridic dar au avut de la celelalte. Pe scurt, creditele care nu au avut toate avizele.
Ghetea: O sa incercam sa intocmim aceasta  situatie ...

Comisia: cate din creditele pe termen mediu si lung au fost declarate neperformante? Daca puteti sa ne spuneti cate ceva despre creditele acordate primariilor din Cluj sau Brasov si daca au fost date in aceleasi conditii de dobanda, comision si perioada de gratie cu cele acordate celrolalte primarii din tara?
Ghetea: Dupa cate imi amintesc, a fost o licitatie pentru atribuirea acestora. La Brasov nu-mi aduc aminte, dar la Cluj Napoca avem dobanzi care merg de la 3,14% la euro pana la 10,29 chiar 10,50%.

Comisia:Puteti sa ne faceti pana maine o situatie comparativa a situatiei de la Cluj, Brasov comparativ cu celelalte autoritati?
Ghetea: Da, cred ca le putem face

Comisia: Din informatiile din presa stim ca la Cluj creditul a fost dat pe 30 de ani, e vorba de 40 milioane de euro cu o perioada de gratie de 7 ani

Ghetea: Haideti ca va facem pentru maine o situatie in acest sens

Comisia: Care e situatia neperformantelor la CEC si ce masuri ati luat?
Ghetea: Noi am fost constant sub medie. Dar de un an am inceput sa ne apropiem de medie si chiar am depasit-o. De ce? Spre deosebire de alte banci noi nu am vandut portofolii de credite catre societati infiintate prin Cipru tocmai pentru asa ceva. S-au vandut portofolii de peste 10,3 miliarde de lei care au usurat acest indicator la unele banci.
Deci, in acest moment avem un indicator de neperformante peste media sistemului pentru ca noi nu am vandut aceste portofoli de maniera si intensitatea cu care au facut-o altii. Am facut si noi o vanzare de 200 de milioane de lei credite fara garantii. Le-am vandut cu un discount de 88%. Adica mai bine decat altii.

Comisia:In situatia creditelor speciale, care a fost neperformanta? Si carui fapt se datoreaza? Adica daca exista un aviz nefavorabil, s-a dovedit ca a avut dreptate?
Ghetea: Domnilor senatori, aici situatia e delicata. Noi nu putem interveni asupra cuiva sa dea sau nu un aviz. In aceste conditii noi nu facem analiza ca sa gasim arhanghelul bun sau pe cel rau, pentru ca de a doua zi toata lumea va sta cu teama. Mergem pe ideea ca la momentul in care se acorda un credit toata lumea trebuie sa fie de buna credinta.De la analistul de credit pana la analistul de risc care poate ca a identificat 4 sau 5 riscuri, dar considera ca imprumutul poate fi acordat. In esenta, nu facem analize ca sa ne intoarcem in timp si sa spunem ca cineva a avut sau nu dreptate pentru ca am distruge toata afacerea.

Comisia: Pentru cei care au un credit si au avut probleme de plata a ratelor. Le-ati executat garantiile?
Ghetea: Ma uit acum...

Comisia: Nu, lasati pe maine....Ati acordat si persoanelor fizice credite in conditii mai bune decat nivelul din norme?
Ghetea: Da. Desi conditiile din economia mondiala ar fi impus o relaxare a normelor, nu am facut-o. Am considerat ca daca am fi facut-o am fi riscat sa ne expunem la situatia in care acestea ar fi devenit neperformante. Am preferat metoda personalizarilor care se fac la propunerea compartimentelor din banca. Daca de pilda vrem sa luam clientul unei banci- nu e interzis, dar trebuie facuta cu respectarea deontologiei. Ii dam  o dobanda mai buna sau facilitati mai bune la carduri. Adica daca la banca X are 9 salarii pe cardul de credit si la mine in norme am posibilitatea sa ii dau doar 7 salarii, ca sa pot sa il iau ii dau si eu 9 salarii.


(in gluma, catre senatori) N-as vrea sa-mi cereti acuma lista parlamentarilor care au afaceri intr-un fel sau altul cu noi sau care au credite personalizate.

Comisia: Ati avut solicitari, rugaminti...?
Ghetea: Domnule senator, va multumesc pentru intrebare. In fiecare zi. In fiecare zi la mine-n banca vine cineva care imi spune "D-le presedinte, am pe cineva..." Si asta nu numai la CEC. Am 40 de ani de banca din care 13 ani intr-o banca privata. Si veneau la mine si imi spunea ca are pe cineva care vrea sa discute cu mine. De aici pana la influenta e un mare lucru.

Comisia: Dar presiuni ati avut din partea vreunui parlamentar?
Ghetea: Absolut nimeni nu a facut presiuni asupra mea. Nici parlamentari , nici ministri...

Comisia: Comparativ cu celelalte banci din Romania sistemul informatic al CEC are mari probleme . Care sunt masurile pe care le-ati luat pentru a....?
Ghetea: In legatura cu sistemul informatic, as vrea sa va spun nu sunt de acord ca avem un sistem cu probleme...

Comisia: D-le Director daca te duci acum sa platesti o amenda la CEC, intalnesti functionari cu creion si pix care iti cer foarte multe documente!
Ghetea: Domnule senator, mergem acolo unde spuneti si daca vedeti creion si pix...Informatia pe care o aveti e total gresita. Daca sistemul nostru are o problema in niciun caz nu e ca nu putem incasa o amenda. Problema lui e ca sistemul fusese proiectat pentru vechea Casa de Economii si Consemnatiuni. Acestui sistem i-au tot fost adaugate module de lucru care l-au facut mai greu gestionabil. Abia acum o luna de zile am reusit si eu sa am situatiile consolidate la numai trei zile de la sfarsitul lunii. Pana acum le primeam in 25 a lunii urmatoare.

Ministerul Finantelor, actionarul nostru, a avut supusa dezbaterii aceasta problema in fiecare an de cateva ori. Sistemul informatic este un obiectiv principal al nostru numai ca se intampla un lucru destul de neplacut: cand faci o asemenea investitii de milioane de euro in software, acestea se scad din fondurile proprii. Iar consecintele sunt extrem de negative asupra evolutiei bancii. Ar fi nevoie de o majorare de capital dar nu s-au gasit solutii. Cu toate acestea noi am reusit sa upgradam acest sistem iar cand se va lua decizia de majorare a capitalului  noi suntem pregatiti. Am unificat bazele de date pentru ca erau de pilda 3 credite care apareau diferite desi erau pe acelasi nume. Unul pe numele Radu Ghetea, altul pe Ghetea Radu si al treilea pe Radu Gratian Ghetea ca sa va dau doar un exemplu.

Comisia: D-le Presedinte, care este media duratei obtinerii unui credit de la momentul depunerii cererii in banca pana la obtonerea aprobarii?
Ghetea: La persoanele fizice?

Comisia: Da!
Ghetea. De la momentul depunerii cererii pana la  utilizare este de 9 zile iar de la depunerea cererii pana la aprobarea ei este de 7 zile. Va este suficienta informatia?

Comisia: Nu! Vrem defalcat pe tipuri de credite. Si mai dorim normele interne ale bancii privind acordarea de credite.
Ghetea: Vom scoate din sistemul informatic datele de care dispunem si vom incerca sa vi le prezentam maine. Cat priveste normele interne, trebuie discutat si cu BNR.

Comisia. Propun sa ne vedem  miercuri la ora 10.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9502 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  !!! (Marţi, 10 decembrie 2013, 7:41)

  miha53 [utilizator]

  Un mic santaj nu strica.
  Asa-i dle "Dandanache"?
  • 0 (0 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 12 decembrie 2013, 9:32)

   Scamator sau Derutat? [anonim] i-a raspuns lui miha53

 • +5 (21 voturi)    
  Politrucii latrai, echipa lui Ponta! (Marţi, 10 decembrie 2013, 7:46)

  hotnewsfil [utilizator]

  Politrucii lui Ponta isi arta revolta ca Ioana Basescu a luat bani de la stat, adica din taxe si impozite platite de popor, ca sa isi cumpere o mosie.
  Banca Nationala si conducerea CEC le-a atras atentia acestor saltimbanci ai politicii, ca Cec, fiind o banca, imprumuta bani din fondul de depuneri pe care le-au facut clientii bancii, persoane fizice si persoane juridice.
  Politrucii natarai o tin una si buna : 'lasa, lasa, ca stim noi mai bine ca santeti toti niste basisti si lucrati numai la comanda lui Base!'.
 • +12 (18 voturi)    
  Pai, vrem ! (Marţi, 10 decembrie 2013, 7:53)

  catalin72 [utilizator]

  Sigur ca vrem lista ,apoi o sa vrem sa zica ce au facut cu banii si de unde au banii pt rate !
  • +3 (17 voturi)    
   N/ai inteles! (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:56)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui catalin72

   Uslasii vor sa se faca publice doar... celelalte!
   Ale lor, nu prea!
   Ca ei e cu poporul!
   Macar din vorbe!
   In rest, calare pe votacii uslasi in draci!
  • +6 (8 voturi)    
   pai nu o sa o vezi ... (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:28)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui catalin72

   ca e pe sistemul : 'poate am furat , dar am poze cu voi cand furati " ...

   logica de baza a tuturor celor ce au fost la putere dupa 89 !
 • +17 (19 voturi)    
  Ahaaa!!! Acum inteleg! (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:26)

  Diazepam [utilizator]

  Pai militienii nu au nici o treaba cu cultura generala. Pe ei ii intereseaza cine din opozantii politici au luat credite preferentiale de la CEC, ca sa ii scoata in fata la eventualele alegeri ca dusmani ai poporului sa nu ii voteze lumea. Dar sa se adune si sa ia masuri de redresare a sistemului sanitar, invatamant, reducerea somajului plus alte probleme care sunt cu duiumul... Stai ca acu facura un artificiu legislativ care sa le permita exploatarea cu cianuri la Rosia Montana. Oamenii aia de la Pungesti sunt tinuti in bastoane ca sa nu le fie frig noaptea, acum vazui ca le mai dau si niste spreiuri dinalea de desfundat nasul, dar de la care iti curg si ochii si-ti vine sa o iei la fuga. Or fi racit saracii... Doamne cata buna vointa de la senatorii astia! Insa eu tot ma intreb, cum de exista comisie de ancheta in senat. Nu exista un organism sau un forum de investigare a unor posibile fraude bancare, financiare etc?
  • -5 (5 voturi)    
   si care e problema (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:02)

   sabo [utilizator] i-a raspuns lui Diazepam

   ce deranjeaza!?
   • 0 (0 voturi)    
    Ma deranjaza! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 0:01)

    buji [utilizator] i-a raspuns lui sabo

    MA DERANJAZA ca se ocupa cine nu trebuie de aceste"matrapaslicuri",ca l-e ia painea de la gura organelor care primesc bani degeaba,din banii nostrii,platiti special pentru asemenea fapte.MA DERANJAZA ca un prim-ministru ca ponta(evident cu litere mici)ajutat de"ilustrul" sau socru cu glas din ce in ce mai subtire, i-si satisface orgoliul personal pe banii contribuabilului fara sa-i pese,doar are"maciuca parlamentara"in dotare.MA DERANJAZA ca,in loc sa rezolve treburile tarii,sta la TV sa se razboiasca cu presedintele(tot litere mici)!Tara arde si baba se piaptana!MA DERANJAZA ca arunca unul altuia"bolovanul" fierbinte al raspunderii si noi suntem la mijloc!MA DERANJAZA ca a taiat finantarea de la Presedentie,cea care avea prerogativ de reprezentare ca sa se duca el in RSAfricana impreuna cu alta nulitate in care ne-am pus sperante in trecut!MA DERANJAZA....!
  • +4 (18 voturi)    
   Remember M.A.N. (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:08)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Diazepam

   Remember M.A.N. - ul din Republica Socialista Romania cu un unic partid in spate: PCR. PSD nu e altceva decat continuatorul PCR-ului.

   Au prostit iar pulimea sa-i voteze, bye bye Romania!
 • +2 (16 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:55)

  nano2k [utilizator]

  Intrebari tintite pentru a afla ce credite au cei din opo
  zitie. Ma refer opozitia adevarata, nu bleaga de la pdl.

  Trebuie iesit in strada! Duminica targetul e sa fim 1M de oameni in strada!

  https://www.facebook.com/events/1428196094069164/?notif_t=plan_user_joined
 • +7 (15 voturi)    
  abia acum..... (Marţi, 10 decembrie 2013, 8:59)

  translativus [utilizator]

  ....a devenit clar, motivul mascaradei comisiilor parlamentare,
  Nu Basescu este tinta principala a mascaricilor ci preluarea conducerii CEC.
  Vor folosi aceasta banca, asa cum au folosit BANCOREX -ul si dupa devalizare, vor trece paguba la "datoria publica", adica tot in carca prostimii.
 • -4 (10 voturi)    
  Ponta, pina la capat! (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:02)

  Martinezu [utilizator]

  Prim Ministrul Ponta a anuntat de departe din Durban, ca va cere formarea unei comisii parlamentare care sa cerceteze toti parlamentarii cu credite ma mari de un million de lei. De asememnea a anuntat masuri ferme pentru intarirea agentiei pentru integritate.
  La un asa guvern cinstit, aceste masuri trebuiau luate mai de mult a afirmat pe de alta parte deputatul Ponta.
 • +3 (15 voturi)    
  cec (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:14)

  HoriaBradu [anonim]

  psd are Exim Bank,pnl va avea CEC,pusculite ptr. conducatori
 • +7 (11 voturi)    
  Asta este, (Marţi, 10 decembrie 2013, 9:20)

  Ponta [utilizator]

  Cea mai de rahat comisie despre care am citit ever.
  Intrebarile sunt exact ca si ale activistilor din vremea lui Ceausescu. Nu difera nici ca mod de adresare si nici ca si continut.
  Daca astia "merea comisie Parlamentara" au ajuns sa ancheteze activitatea bancara atunci, "VAI SOARTA TA ROMANIE"
  • +1 (5 voturi)    
   Nepregatiti (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:10)

   craker [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

   Indivizi nepregatiti...prosti cu alte cuvinte. Nici nu stiu ce sa ceara. Oricum pentru cei care cred ca CEC sau alta banca poate oferi date nominale , sunt naivi. Sau daca isi imagineaza ca CEC nu s-a acoperit cu acte si garantii la creditul luat de Basescu sau orcine altcineva din aceeasi categorie, iarasi se inseala amarnic...Lucru dovedit chiar de BNR.
   Bancile impart clientii in VIP-uri si clienti pentru produse de "raft".

   Indiferent de actionariatul bancii la VIP-uri intra: clientii din categoria Ioana Basescu, rude (no name) ale unor indivizi persone publice (ex. sora lui Videanu), oameni de succes in afaceri (aici e OK), formatori de opinie (nume grele din presa). Sa nu va imaginati ca un parlamentar prapadit intra in categoria VIP-uri....CLAR NU. Banca alege pe spranceana si are putere mai mare decat va imaginati.
 • +5 (7 voturi)    
  asta e din kafka (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:14)

  derblauereiter [utilizator]

  sa ajungi sa-l vezi pe Radu Ghetea incercand sa dea explicatii comprehensibile maimutelor semianalfabete din parlament;

  as fi f. curios sa aflu care a fost ala care o tinea langa cu NUMARUL de credite pe categorii :)
 • +3 (3 voturi)    
  Cititi intrebarile... (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:29)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Ce legatura au cu creditul Ioanei cu intrebarile acestei comisii?
 • +1 (3 voturi)    
  Consecventa vrem (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:30)

  benicio [utilizator]

  Comisie Gestapo, asta a fost. Dar e ok, asa trebuie procedat acolo unde sunt suspiciuni in legatura cu o companie de stat sau cu o institutie a statului. Acelasi tratament ar trebui si in alte cazuri de suspiciuni, de exemplu la privatizarile din ultimii 20 de ani, la concesionari, la parteneriate public-private, la... constituirea RMGC (Eurogold Resources pe vremea aia) etc.
 • 0 (0 voturi)    
  COMENTATI, COMENTATI, COMENTATI! (Marţi, 10 decembrie 2013, 10:58)

  GRANDFATHER [anonim]

  SI CE?! Noi ramanem cu "satisfactia" ca le-am zis-o, iar ei raman cu banii! Asa a fost intotdeauna! Legea e o bariera pentru noi(boi)! "Caii" sar peste ea, "cainii" trec pe sub ea, iar cei consecventi(boii) dau cu capul!
 • -2 (2 voturi)    
  este bine (Marţi, 10 decembrie 2013, 12:01)

  evoque [utilizator]

  Sa fii parlamentar sau presedinte sau rubedenie a acestora, astfel pungile bancilor se deschid, pentru restul "sa traiti bine" ca alesii sigur o duc bine.
  • 0 (2 voturi)    
   fantastic (Marţi, 10 decembrie 2013, 12:35)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   a descoperit proletaru' cum functioneaza societatea. Maine ce mai descoperi, ca e cerul albastru ?
 • +1 (1 vot)    
  Hotarire! (Marţi, 10 decembrie 2013, 23:40)

  buji [utilizator]

  Sunt foarte hotarit sa-mi inchid conturile de la CEC pentru ca"nu iese fum fara foc"si m-am mai ars o data cu banca turceasca !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by