Agentia Nationala de Administrare Fiscala va avea o noua identitate vizuala, fiind modificate siglele institutiei si ale structurilor subordonate, alaturi de sigla generala a A.N.A.F. Vor exista sigle specifice pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala a Vamilor, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, precum si pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice, anunta Fiscul intr-un comunicat. (vezi toate siglele in documentul atasat).

anafFoto: Hotnews

Sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiasi arhitecturi grafice, constand dintr-un: logotip ANAF, simbol si decriptor.

Logotip-ul A.N.A.F. are aceeasi reprezentare grafica, atat in sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cat si in siglele structurilor sale fara personalitate juridica sau ale unitatilor teritoriale ale acesteia. Logotip-ul consta din acronimul "A.N.A.F.". Decupajul interior al literei A este insotit de o forma semi-circulara, paralela cu latura ingusta a triunghiului interior al literei, din aceasta alaturare rezultand un element grafic in forma unui taler de balanta. Ansamblul este folosit in ambele litere A din cadrul acronimului "A.N.A.F".

Pentru fiecare structura se schimba simbolul prin care este definita competenta structurii respective.

Pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala simbolul consta intr-un profil cap de acvila, orientat spre stanga, de culoare alba, incadrat intr-un patrat de culoare rosie.

In cazul Directiei Generale a Vamilor, logotipului ii este asociat simbolul astrologic al comertului constand intr-un baston inaripat cu doi serpi incolaciti in jurul lui, in culoare albastra.

Simbolul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical si paralel, in culoare albastra, primul trapez din stanga avand o inaltime inferioara celorlalte doua ale caror dimensiuni sunt identice.

Pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hartii Romaniei, in culoare albastra, cu evidentierea de culoare alba a competentei teritoriale a unitatii respective.

Redefinirea identitatii vizuale a institutiei a fost realizata in cadrul unui amplu proiect cu finantare din fonduri europene avand ca obiectiv dezvoltarea unui parteneriat viabil intre A.N.A.F. si contribuabili.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 7.090.815,63 lei din care:

- 6.027.193.54 lei - valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;

- 1.063.622,39 lei - cofinantarea eligibila a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in calitate de beneficiar.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 34 luni.