Uniunea Europeana isi pierde ratingul de top S&P din cauza slabirii coeziunii
Ratingul de credit pe termen scurt a fost meninut la "A-1+", transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Perspectiva calificativelor UE este stabila, potrivit unui comunicat publicat vineri de S&P.
"Retrogradarea reflecta opinia noastra privind slabirea situatiei financiare a celor 28 de state membre UE", se spune in comunicat.
S&P a coborat in ultimii ani ratingurile marilor economii europene, inclusiv Franta, Italia si Spania, in urma crizei datoriilor de stat.
Ratingul mediu al tarilor cu contributie neta pozitiva la bugetul UE a scazut la "AA", de la "AA+" in ianuarie 2012, cand S&P a atribuit perspectiva negativa ratingului pe termen lung al UE.
"Consideram ca situatia financiara a UE s-a deteriorat, iar coeziunea statelor membre a slabit. Negocierile privind bugetul UE au devenit mai tensionate, semnaland cresterea riscurilor privind sprijinirea UE de catre unele state membre", considera analistii agentiei americane de rating.
Moneda euro se tranzactioneaza luni dimineata la Londra la 1,3635 dolari, dupa ce a atins 1,3626 dolari, cel mai redus nivel din ultimele doua saptamani.
Evolutia costurilor de finantare la nivel global arata ca investitorii au ignorat anul trecut 56% din deciziile de rating si de perspectiva ale Moody's si 50% din cele ale S&P, de cele mai multe ori avand opinii divergente fata de cele emise de agentiile de rating, noteaza Bloomberg.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
O sa dam si noi o mana de ajutor la anul prin reconfigurarea relatiillor cu Rusia .
Cu cat se va amana desfintarea lui, cu atat pagubele vor fi mai mari.
Acum este nevoie de un nou sistem politic, in care deciziile sa poata fi luate rapid si pragmatic pentru rezolvarea eficienta si imediata a problemelor societatii moderne.
De aceea, se impune trecerea de la mincinoasa "democratie parlamentara" la sanatoasa Meritocratie, avand ca sistem sigur de infaptuire, Administratia Statului prin Contract.
Astfel, cetateanul va avea ocazia sa isi aleaga periodic, prin vot, planul de dezvoltare iar in administratie vor ajunge doar profesionistii dovediti prin propriile realizari.
Acesta este singurul sistem politic in care promisiunile electorale sunt obligatoriu de indeplinit, caz contrar, cei vinovati vor suporta sanctiuni materiale sau penale, dupa caz.
Asa vor disprea din sistem, toti mincinosii, escrocii si incompetentii iar adevaratele valori se vor impune prin profesionalismul lor.
Daca vrei mai multe detalii, "mai nene", poti sa intri pe forum HN, sectiunea politica la dezbateri pe termen lung - Schimbarea sistemului politic - si acolo putem dezbate toate problemele, venind astfel, cu picioarele pe pamant.
Cu aceasta ocazie, poate incercam si o alta forma de adresabilitate, mai urbana.
Va astept la dezbatere, domnule !
PS. "Nene" in acest caz era un apelativ de bine.
Cine este de fapt UE? De ce si-ar dori o uniune sa ajute o tara sa isi revina din punct de vedere financiar si economic, si sa fie independenta? Care ar fi castigul lui UE? UE este o mare gogorita aruncata in ochii oamenilor care asteapta de ani buni sa se intample ceva bun in viata lor si nu se intampla.. UE nu doreste ca tarile din Europa,cu o economie slaba sa se redreseze si sa devina independente dpdv financiar. UE doreste ca tarile care au o economie slaba, sub atenta lor indrumare sa ajunga in insolventa si sa fie impartite frateste pe masa ei... Ce tara slab ecomonic din Europa, sub atenta indrumare a UE s-a redresat? Astia vor sa depindem de ei din toate punctele de vedere.. sa ne vindem lor u manuta noastra, cu tot cu popor, pe nimic si ce mai e de extras din tarisoara asta, sa fie al lor.subjugare de popoare.. asta se numeste..nu ajutorare...