In atasament aveti lucrarea INS - Utilizarea timpului in Romania - unde puteti vedea diferite statistici, legate de cat merg romanii pe jos , cat timp petrec in bucatarie samd.
- Persoanele necasatorite petrec cel mai mult timp zilnic in fata calculatorului, in medie 49 de minute (mai mult barbatii, 51 de minute, decat femeile, 46 de minute), fata de persoanele casatorite care aloca acestui mod de petrecere a timpului liber 7 minute zilnic (10 minute barbatii si 3 minute femeile).
- Persoanele vaduve aproape nu utilizeaza calculatorul in activitatile de petrecere a timpului liber, petrecand numai un minut zilnic in fata calculatorului (acelasi timp fiind alocat atat de barbati, cat si de femei).

- Cel mai mult timp liber petrec in fata calculatorului persoanele cu studii superioare, 38 de minute (barbatii in medie 50 de minute zilnic, iar femeile 27 de minute zilnic). Cel mai putin timp liber petrec la calculator persoanele cu studii medii (scoala profesionala), care aloca acestei activitati in medie 6 minute zilnic.
- Elevii si studentii petrec mai mult de o ora zilnic din timpul liber la calculator, aproape in mod egal fetele si baietii, care aloca in medie 58 de minute, respectiv 1:07 ore. Somerii petrec in fata calculatorului in medie 37 de minute zilnic din timpul liber, iar patronii, 34 de minute.
- In mediul urban, persoanele utilizeaza calculatorul in activitatile de petrecere a timpului liber in medie 25 de minute, mai mult cu un sfert de ora fata de persoanele din mediul rural.
- Cel mai mult timp liber petrecut la calculator se inregistreaza in regiunea Bucuresti-Ilfov, 31 de minute zilnic si cel mai putin in regiunea Sud-Vest Oltenia, in medie 14 minute zilnic.
Ca sa fie relevant, ar trebui scoase din statistica persoanele irelevante: copii sub 5 ani, oamenii din mediul rural de peste o anumita varsta si fara o anumita educatie, chiar si oamenii din mediul urban de peste 70 ani.
O statistica relevanta ar fi pe intervalul de varsta 10 - 50, mediul urban, studii minim gimnaziale.
CUm e aia "persoanlel cu studii medii pentrec in fata PC_ului numai 6 minute pe zi?"
Pai, dai drumul la calculator: pina booteaza, pina se incarca toate programele, pina faci actuaizarile, pina scanezi de malware, au trecut deja mai mult de 6 minute!
Verifici mailul, daca nu scrii, macar raspunzi la mesajele primite, citesti stirile pe Hotnews (daca nu, macar te uiti la vreme, la sport, la cursul valutar), toate acestea dureaza mai mult de 6 minute, indiferent cita carte ai!
Sa zicem ca PC-ul meu este vechi si lenes (doar 4GB RAM, doar Dual Core) dar cititul stirilor, discutiile pe Mess, vorbitul pe Skype, compunerea de mesaje, etc, orcium dureaza mai mult de 6 minute, indiferent ce masina ai!
in cazul de fata, daca nu ar fi fost amestecate si 'alte hobby-uri', era mult mai relevant daca intrebau mai intai persoana intervievata daca are un calculator in casa si i-ar fi exclus din start pe cei care nu pot raspunde la o asemenea intrebare...