Ministerul Finantelor apar cu 591 de persoane nou angajate in luna noiembrie, in vreme ce Ministerul Mediului si-a marit personalul cu 128 de persoane. Administratia Prezidentiala a angajat si ea o persoana, Camera Deputatilor si-a marit personalul cu doua persoane iar Inalta Curte de Casatie a angajat 3 oameni, se arata intr-un raport publicat pe site-ul Finantelor. De cealalta parte, din Ministerul Apararii au plecat 209 oameni, iar de la Interne alti 163, se mai arata in document. In total, avem 1.182.617 bugetari.

"Discutia vizand numarul de bugetari e foarte complexa: sunt putini sau sunt multi? Depinde cum ii numaram. Daca ne uitam ca procent in total populatie, de pilda numarul de bugetari la mia de locuitori, am putea concluiziona in mod eronat ca sunt prea putini bugetari", a afirmat luni Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal si economistul sef al Raiffeisen Bank, la o conferinta desfasurata la BNR.

"Trebuie sa ne uitam la ponderea numarului de bugetari in total numar contribuabili, suntem in topul tarilor europene, alaturi de Danemarca, Norvegia si Finlanda. Desi s-au facut concedieri, desi au mai plecat oameni din sistem, au ramas inca prea multi, raportat la numarul de contribuabili", a mai spus Dumitru, adaugand ca Romania se confrunta si cu o evaziune foarte ridicata, cu peste doua milioane de romani muncind la negru.

  • In privinta salariatilor din domeniul public, chiar si Guvernatorul BNR a transmis un semnal public cat se poate de clar in cadrul unei conferinte: "In 1990 Statul functiona cu circa 800.000 de bugetari cu tot cu cei din Comitetul Central. Dupa 20 de ani avem 1,2 milioane si ne intrebam unde este problema", a spus Isarescu. Perfect adevarat.