Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism: Chiar daca se inscriu firme fictive in schema de minimis, ele vor fi descalificate ulterior

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 20 ianuarie 2014, 16:55 Economie | Finanţe & Bănci


La doua zile dupa ce mai multe surse media au preluat un text de pe blogul lui Bogdan Glavan in care acesta acuza faptul ca exista vicii majore la procesul de inscriere in schema de minimis- vicii in urma carora exista firme fictive care au fost admise in sistemul online, biroul de presa al Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism, precizeaza ca  desi etapele preliminare permit asemenea inregistrari, in cadrul pasilor urmatori aceste firme sunt descalificate. Redam mai jos precizarile Departamentului.

 

1. Acordarea finantarii in cadrul schemei de ajutor de minimis presupune parcurgerea urmatoarelor etape:
 • Inscrierea online prin completare formularului de inscriere,
 • Afisarea listei cu numarul de ordine si punctajul obtinut,
 • Depunerea la OTIMMC-ul, in raza caruia se afla sediul social al IMM-ului solicitant, in termen de 10 zile lucratoare, a cererii de acord pentru finantare si a documentelor justificative pentru verificarea veridicitatii si coerentei informatiilor inscrise in formularul de inscriere
 • Verificarea de catre OTIMMC a  informatiilor inscrise in formularul de inscriere, in planul de investitii, a eligibilitatii codului CAEN aferent proiectului, verificarea corelarii situatiilor financiare cu planul de investitii, inclusiv a legaturii activelor achizitionate cu activitatile codului CAEN pe care se acceseaza finantarea, concordanta intre codul CAEN pentru care se solicita finantarea cu activitatile propuse si documentele justificative atasate planului de investitii.
 • Semnarea acordului de finantare
 • Efectuarea cheltuielilor si depunerea documentatiei de plata
 •   Verificarea de catre OTIMMC  a cheltuielilor si certificarea acestora
 • Efectuarea platilor.

In cazul in care OTIMMC constata ca exista neconcordante in informatiile furnizate si anume: solicitantii nu prezinta dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului de investitii, solicitantii nu semneaza acordul de finantare in termen de 10 zile de la primirea Scrisorii de instiintare privind acceptarea la finantare, acestia vor primi scrisoare de respingere la finantare.

 
2. Pentru facilitarea inscrierii firmelor, formularul de inscriere a fost conceput sa permita completarea cu usurinta a informatiilor preliminare privind datele de identificare ale aplicantului, activitatea pentru care se doreste accesarea, datele proiectului pentru obtinerea punctajului, valoarea finantarii , etc.

3. Vor fi chemati sa depuna cererea de acord pentru finantare si documentele justificative toti aplicantii care au cel putin 60 puncte in urma inscrierii online.


In consecinta, in cazul in care ar exista inscrieri fictive acestea vor fi respinse dupa etapa de verificare de catre OTIMMC, deoarece aplicantii care s-au inscris fictiv nu vor putea depune documente care sa justifice informatiile din formularul de inscriere.

Foarte important de stiut este faptul ca solicitantii care au facut inscrieri fictive vor raspunde conform legii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1388 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  articolul la care se face referire este apa de plo (Luni, 20 ianuarie 2014, 18:05)

  tomanicolae [utilizator]

  Apai Bogdan Glavan da dovada de o incompetenta crasa in articolul respectiv. Habar nu are despre ce vorbeste sau vorbeste doar ca sa se bage in seama.
  • 0 (0 voturi)    
   ramane intrebarea (Luni, 20 ianuarie 2014, 20:35)

   liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui tomanicolae

   cat a costat acest soft inutil (e clar ca are probleme banale), cine l-a furnizat si de ce este nevoie sa fie refacuta munca aceasta, cand era foarte simplu sa se faca o triere foarte exacta online ? este intentionat realizat asa pt ca functionarii sa aiba de munca ? pot ei sa fie la fel de impartiali ca si un soft ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by