"Intentia noastra initiala a fost ca rescrierea Codului Fiscal sa aiba loc in 2013, iar din 2014 sa intre in vigoare. Din pacate acest lucru a trebuit amanat ca urmare a discutiilor care au avut loc in toamna discutii privind impozitul pe constructiile speciale, accize samd. Nu inseamna ca am renuntat insa la aceasta idee. In cateva luni reluam procesul iar la toamna ne dorim ca acest Cod rescris sa fie aprobat de Parlament", a declarat miercuri secretarul de stat din Finante Dan Manolescu, la Conferinta anuala de fiscalitate organizata de EY.

Foto:

Rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura nu isi propune sa inventeze roata, ci sa faca o "curatenie" si o re-corelare a prevederilor lui. "Ceea ce tine de legislatie, sa ramana in Codul Fiscal iar ceea ce tine de proceduri sa apartina doar Codului de Procedura", explicase anterior, Manolescu.

In acest proces de rescriere au fost implicati consultanti din mediul privat, experti, urmand sa apara ulterior legislatia conexa- ordine de aplicare, clarificari samd.

Intr-un interviu acordat HotNews in martie 2013, ministrul Finantelor Daniel Chitoiu confirma faptul ca rescrierea Codului Fiscal este o prioritate a Finantelor. "Obiectivul imediat, prioritar pentru acest an, este rescrierea Codului Fiscal si celd e Procedura Fiscala pentru a asigura coerenta si trasparenta, dar si o interpretare usoara. Asta atat pentru mediul de afaceri cat si pentru cei care trebuie sa le aplice. Am constatat din practica ca nici cei care trebuie sa aplice aceste acte normative nu le cunosc foarte bine", spunea Chitoiu