E o chestiune de zile, cel mult saptamani pana cand Hotararea de Guvern va fi data, sustin surse guvernamentale. Pe cladirea actuala in care functioneaza Statistica au pus ochii atat Dragnea, pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale, cat si Finantele. In schimbul spatiului, INS ar putea primi una sau mai multe cladiri in zona Timpuri Noi, in care sa isi mute serverele, tipografia si sa amenajeze birouri pentru cei circa 530 de angajati, mai spun sursele citate. Contactati de HotNews.ro, oficialii Statisticii nu au dorit sa comenteze aceste informatii, declarandu-ne doar ca atata timp cat sunt in subordinea Guvernului vor respecta orice Hotarare va aparea in ceea ce-i priveste.

Institutul National de StatisticaFoto: Agerpres

Sediul avut in vedere este dezavantajos pentru Statistica ca sa nu spun impropriu, au mai spus pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei."Nu conteaza ca e un sediu necorespunzator pentru INS, nu conteaza implicatiile materiale- Guvernul are se pare destui bani de aruncat- si nici ca intreruperea activitatii INS, chiar daca pentru un timp limitat, va avea implicatii atat nationale cat si internationale - intrucat INS culege, prelucreaza si raporteaza datele rezultate in regim continuu atat in tara cat si institutiilor internationale", mai spun sursele citate.

Tentative privind "scoaterea" Statisticii din sediul aflat vis-a-vis de Palatul Parlamentului au mai existat, iar primele zvonuri cu privire la aceasta initiativa au aparut in urma cu circa un an si jumatate.