Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara la B1TV ca a ramas uimit sa afle ca Mugur Isarescu si Banca Natioanala au fost implicati alaturi de Guvern in gandirea "electoratei", masura pentru injumatatirea ratelor la credite pentru cei cu venituri sub 1.600 de lei si i-a cerut guvernatorului BNR sa iasa public si sa spuna adevarul. "Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", a declarat presedintele care a criticat si pozitia Fondului Monetar care a acceptat aceasta masura.

Traian BasescuFoto: HotNews / DP
  • Nu mi-a venit sa cred cand Ponta i-a multumit lui Isarescu pentru colaborarea la "electorata", nu as fi crezut ca BNR ar fi implicata in aceasta "electorata". Am verificat si asa e. Nu mai vreau sa-l vad pe mierosul purtator de cuvant al BNR cum spune ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase.
  • Nici FMI nu fusese informata despre aceasta "electorata" ci i-a pus-o in fata cu o fermitate incredibila...
  • Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt. Imediat trebuie sa o paraseasca. Stiu care este prestigiul BNR, institutiile financiare stiu ca BNR a fost implicata in acest lucru, deci nu fac niciun fel de rau Bancii Nationale, pentru ca raul si-au facut ei singuri
  • Isarescu sa iasa si sa spuna daca minte Ponta, dar va spun eu ca-i va fi greu. Banca Nationala trebuie sa lamureasca public acest episod.
  • Electorata este un fals fiindca oamenii vor plati mai mult deoarece nu sunt luate in calcul si dobanzile, iar termenul de rambursare se prelungeste. Practic, toti romanii vor ajunge in final sa plateasca pentru cei care nu isi mai pot plati ratele.
  • Sigur, sunt si persoane care sunt in imposibilitatea de a-si plati ratele, trebuie sa-i ajutam, dar nu asa. De ce sa plateasca romanul simplu pentru cel care si-a luat credit pentru o vacanta exotica sau si-a luat credit ca sa-si cumpere plasma in fiecare camera... Nu vorbim aici de credite sociale
  • Si echipa Fondului a gresit acceptand aceasta solutie, sefa delegatiei in Romania fiind fericita ca s-a gasit aceasta solutie. "Nu doamna, va spun eu, presedintele acestei tari, ca nu este deloc bine..."