"Am exprimat un punct de vedere, nu mai avem ce sa adaugam pe aceasta tema. Ramane valabil ceea ce am spus in comunicatul anterior", a declarat pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, la cateva minute dupa declaratia Presedintelui cu privire la implicarea prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu la elaborarea schemei fiscale de reducere a raetlor bancare (proiect cunoscut si sub denumirea de "rata lui Ponta".

Florin Georgescu, primviceguvernator BNRFoto: BNR

Contactat de HotNews.ro, Florin Georgescu s-a aratat surprins de declaratiile lui Traian Basescu dar nu a dorit sa faca niciun comentariu.

Presedintele Basescu a declarat, luni, ca prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a fost unul dintre artizanii "electoratei", seful statului mentionand ca doreste ca Banca Natonala sa nu ajunga in situatia de a executa dispozitiile Guvernului. Intrebat daca Florin Georgescu a lucrat la o masura cu caracter electoral, adica la "electorata", presedintele a raspuns: "Da", la B1Tv.

El a continuat: "Aceasta este teama mea. Se poate intampla o data, dar nu as vrea sa se intample a doua oara si a treia oara, sa dea telefon premierul de la Palatul Victoria, la prim-viceguvernator, sa spuna: "Astazi, bagati niste lei pe piata, ca am nevoie de inflatie, ca imi fac bilantul, si maine scoateti-i. Astazi, bagati niste euro pe piata, ca vreau sa fie criza de lichiditate in lei. Nu vreau sa ajungem la acest lucru".

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind "electorata", sustinute de premierul Victor Ponta in negocierile cu FMI.BNR sustine ca schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, denumita de presa "Electorata", a fost conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, invocand ca semnificativ in acest sens un articol publicat de Voinea pe site-ul Financial Times.