Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti a declarat pentru HotNews.ro ca nu a avut niciodata si nu are nici in prezent vreo relatie contractuala cu Volksbank. Alaturi de alti presedinti de Tribunale din tara, Laura Andrei fusese acuzata de sefa departamentului Juridic din Volksbank ca da sentinte defavorabile bancii intrucat ei sau colegi ai lor ar avea contractate credite la Volksbank." Nu am avut niciodata si nu am vreo relatie contractuala cu Volksbank. Nu am avut in derulare proceduri judiciare cu aceasta banca. O simpla consultare a declaratiilor de avere ar fi permis doamnei consilier juridic sa verifice aceste aspecte si probabil ca afirmatiile sale ar fi fost mai apropiate de realitate. Este adevarat ca in calitate de judecator am facut parte din mai multe completuri de judecata care au solutionat pricini implicand Volksbank, inclusiv actiunea colectiva la care se face referire, in caile de atac ale apelului si recursului. Faptul ca am participat la judecata acestor cauze atesta in mod evident ca nu exista niciun motiv de incompatibilitate de genul celor expuse de doamna consilier", declara Laura Andrei.

Presedintele Tribunalului califica drept "lipsite de suport si afirmatiile legate de conduita colegilor judecatori ce au participat la Tribunalul Bucuresti la judecata cauzelor in care Volksbank a fost parte,in putinele situatii de incompatibilitate magistratii formuland din timp cereri de abtinere conform legii"

Reamintim ca in cadrul seminarului desfasurat in week-endul trecut la Sinaia de Finmedia si Piata Financiara, Diana Ciubotariu, Director of Legal & Management Affairs Division in cadrul Volksbank Romania, a avut un discurs neinspirat, acuzand de cinism clientii care au dat banca in judecata pentru clauzele considerate abuzive si spunand ca si avocatii care ii apara pe clienti au in contractele lor clauze abuzive.

Ciubotariu conduce din 2009 directia Juridica din Volksbank, adica perioada in care banca a acordat cele mai multe dintre creditele contestate. Inainte de 2009 a fost vicepresedinta aceluiasi departament. Sefa Juridicului din Volksbank este printre putinii directori ramasi in functie dupa ce BNR a decapitat vechea conducere tocmai din cauza unor comisioane introduse, fortand demiterea conducerii bancii, in frunte cu Gerald Schreiner.