"Consider ca ASF are un prim-vicepresedinte care poate sa dea lamuriri! Vom trimite o scrisoare pentru se prezenta marti la noi. Oricum, sumele luate trebuie returnate, a declarat presedintele Comisiei de Buget din Senat Vor veni, vor raspunde intrebarilor noastre, dupa care noi vom face un raport si, daca nu returneaza banii, vor fi revocati!", a declarat Vasile Necula seful Comisiei, Vasile Nicula, senator PSD si presedintele Comisiei de buget de la Senat, le-a solicitat inca de saptamana trecuta celor noua membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sa returneze primele incasate la casieria institutiei, in caz contrar acestora li se va cere demisia.

Asculta aici intervetia sefului comisiei pentru Buget din Senat :

Descarca fisierul audio in format MP3

"V-as propune sa incepem de saptamana viitoare o verificare pe doua etape a ASF. In prima etapa sa le solicitam membrilor executivi si ne-executivi ai ASF sa prezinte documentele prin care vor depune primele luate anului trecut. Mi se pare imoral sa iei prime de zeci de mii de euro. Am vrea sa verificam daca nu cumva s-a intamplat lunar acordarea de prime. Dar inainte de a veni la Comisie, sa faca dovada returnarii acestor prime. Daca nu fac acest lucru, va ropun sa revocam intreaga conducere a ASF. Avem posibilitatea sa facem acest lucru.", a mai adaugat seful Comisiei senatoriale pentru buget.

"Consider ca ASF are un prim-vicepresedinte care poate sa dea lamuriri! Vom trimite o scrisoare pentru se prezenta marti la noi. Oricum, sumele luate trebuie returnate, a declarat presedintele Comisiei de Buget din Senat Vor veni, vor raspunde intrebarilor noastre, dupa care noi vom face un raport si, daca nu returneaza banii, vor fi revocati!", a declarat Vasile Necula seful Comisiei.

Asculta aici fragmentul integral al sedintei Comisiei, dedicat ASF:

Descarca fisierul audio in format MP3