Gelu Stefan Diaconu, sustinut de PNL, a declarat agentiei Mediafax ca nu va demisiona de la conducerea ANAF, deoarece un astfel de gest ar avea posibile consecinte ireparabile asupra bugetului de stat si ca elementele de natura rationala trebuie sa prevaleze, nu cele emotionale. El arata ca intotodeauna a fost "revendicat" din resursa tehnocrata a Partidului National Liberal, fara a fi sau a dori sa fie beneficiarul punerii pe vreo lista eligibila a partidului, "fie pe criterii de prietenie sau relatii de rudenie".

Intrebat de Mediafax despre intentiile sale, seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a explicat motivele pentru care nu va demisiona.

"Actul de demisie de la conducerea unei institutii de importanta ANAF¬ului este un act de mare responsabilitate cu posibile consecinte ireparabile asupra bugetului de stat, mai ales acum, cand ANAF-ul, dupa cum cunoasteti, este intr-un proces amplu de reorganizare si reformare. In consecinta, in luarea unei astfel de decizii, prevaleaza elementele de natura rationala si nu emotionala, mai ales ca intotdeauna m-am revendicat din resursa tehnocrata a Partidului National Liberal, fara a fi sau a dori sa fiu beneficiarul punerii pe vreo lista eligibila a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relatii de rudenie", a spus Diaconu.

Gelu Stefan Diaconu a fost numit la conducerea ANAF in aprilie anul trecut, la propunerea PNL din postul de secretar de stat in Ministerul Economiei.

El a condus si Autoritatea Nationala a Vamilor in perioada februarie 2005-februarie 2009, in Guvernul Tariceanu.