"​Cred ca nici guvernul nu stie inca exact ce anume o sa faca in materie fiscala. Speranta desigur este ca angajamentele luate si promisiunile facute de govern pana acum o sa-si urmeze cursul asteptat, insa nu sunt excluse multe schimbari. In ceea ce priveste reducerea CAS eu nu cred ca a fost o masura foarte serios luata in calcul de la bun inceput. In contextul in care s-a introdus o noua taxa pe constructii speciale de la 1 ianuarie pe motiv ca bugetul are nevoie de bani, imi vine cu greu sa cred ca guvernul si-ar permite sa renunte la atatea venituri din CAS. Faptul ca o componenta de dreapta a coalitiei a iesit de la guvernare nu are decat sa accentueze realizarea faptului ca CAS probabil nu o sa fie redus asa cum s-a discutat de multe ori", a declarat pentru HotNews.ro Alex, Partener - Servicii fiscale in cadrul EY.

Alex Milcev-PartnerFoto: Hotnews

Opinii similare au exprimat si consultantii fiscali Dan Schwartz si Gabriel Sincu, temerile consultantilor fiind abazate pe faptul ca plecarea de la guvernare a liberalilor va da frau liber masurilor populiste de stanga. O serie de consultanti care nu au dorit sa fie citati au spus pentru HotNews.ro ca ramasi singuri sau aproape singuri, socialistii vor renunta la orice masura agreata de liberali, ramanand sa aplice doar propunerile legislative de stanga. "Ne asteptam sa se renunte la tot ce insemna masura fiscala de dreapta si sa fie incurajate masurile de stanga, mai ales ca in acest an sunt alegeri. Deocamdata nu am avut consultari cu cei de la Finante, dar saptamana viitoare ne intalnim pentru discutii pe margine unor proiecte punctuale si atunci vom discuta mai multe", au spus pentru HotNews surse din cadrul consultantilor fiscali.

Patea buna este ca secretarul de stat Dan Manolescu, desi sprijinit de liberali, nu va pleca din minister deocamdata, el fiind implicat in mai multe proiecte pe care doreste sa le duca la capat, printre acestea fiind si rescrierea codului fiscal. Manolescu este considerat un tehnician de prima mana in minister, apreciat si de aripa socialista a Finantelor.