In zona Finantelor, singura diferenta a Programului in baza caruia va guverna USD-UDMR fata de cel al USL este adaugarea expresiei "pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite"

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 7 martie 2014, 11:51 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(07 Mar 2014) DOC, 605KB
Guvernul Ponta a publicat vineri ​Programul in baza caruia va guverna pana in 2016. (vezi atasament). Fata de vechea varianta (cea apartinand USL), in varianta USD-UDMR, in dreptul masurilor care se intentioneaza sa fie luate (ramase aceleasi ca in varianta anterioara) este adaugata sintagma "pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite".

Masurile vizate in varianta USD-UDMR:

● Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.
 ●  Păstrăm plafonul de 16% şi introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.    
 ●  Aliniem la media europeană redevenţele încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
  ● Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, în utilaje şi echipamente tehnologice, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite.
    ● Stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători.
    ● Analizam extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse
alimentare de la 24% la 9%. Stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din zona produselor alimentare.
    ● Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite.
    ● Reducem cheltuielile cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ.
    ● Accelerăm absorbţia fondurilor europene, prin crearea unei structuri centrale responsabile de coordonarea autorităţilor de management, prin simplificarea şi unificarea cadrului legislativ.
    ● Consolidarea CEC şi EXIMBANK. Specializarea obiectului de activitate (EXIMBANK - pentru promovarea exporturilor şi stimularea dezvoltării industriale, CEC - pentru finanţarea agriculturii, a IMM-urilor, a micilor întreprinzători şi activităţilor independente)
  ● Adoptăm o nouă lege pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care are la baza transpunerea în legislaţia românească a legii europene privind întreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).
   ● Implementăm programarea bugetară multianuală pe proiecte şi programe, care va aduce economii importante la buget şi va creşte gradul de predictibilitate şi eficienţa cheltuielilor publice.
    ● Adoptarea legislaţiei care să stimuleze utilizarea tranzacţiilor electronice şi reducerea semnificativă a operaţiunilor cu numerar, măsură care va avea ca efect imediat creşterea veniturilor impozabile ale contributorilor şi reducerea evaziunii fiscale.

Vezi in atasament programul integral


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

949 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Lasilor (Vineri, 7 martie 2014, 12:14)

  emil bobu [utilizator]

  De-abia v-ati apucat de treaba si deja fugiti de raspundere, cautati scuze, asta e Romania sub P$D, scapa cine poate.
  • +1 (1 vot)    
   Programul National de Cultivare a Verzei (Vineri, 7 martie 2014, 16:59)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   modificate generic prin plagiere! O lista haotica de masuri punctuale alandala, ca sa justifice abuzul de putere legislativa si administrativa a gashtii bugetivore de excomunishti kleptocrati! Nu are nici cap, nici coada, de la o minte neroada!
 • 0 (0 voturi)    
  si nici sintagma nu le apartine (Vineri, 7 martie 2014, 13:23)

  ..13 [utilizator]

  ... apartine FMI=ului care a incercat sa mai puna un picior in prag la unele derapaje aruncate de vechiul, si tot el noul, guvern....

  Absolut plictisitor dar in acelasi timp si daunator!
 • +2 (2 voturi)    
  Clarificare necesara! (Vineri, 7 martie 2014, 15:17)

  hotnewsfil [utilizator]

  Partea din "program" (denumire smechereasaca, diversionista) care se refera la cresterea nivelului de trai al populatiei trebue sa fie prezentata intr-un capitol separat, sub titlul : 'lista de promisiuni incerte, de aspiratii aeriene, nefundamentate'.
 • +1 (1 vot)    
  da (Vineri, 7 martie 2014, 16:04)

  danco [utilizator]

  Adica la pastele cailor.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by