Fostul ministru pentru IMM si Turism Maria Grapini crede ca de la 3,7% la 7,5% este o crestere de 50%, afirmand in acelasi timp ca a aprobat in acord cu reprezentantii patronatelor din domeniu ca numarul de turisti in Romania sa urce in acest an cu 7,5%, scrie Mediafax. Intrebata de presa intr-o conferinta cum isi explica scaderea numarului de turisti la nivel national in luna ianuarie, ea a spus: "Foarte bine, n-am avut zapada".

Referitor la diminuarea numarului de turisti de pe litoral cu 10% in vara anului trecut, Maria Grapini a evitat sa raspunda si a afirmat ca pentru intreg anul trecut statistica arata o crestere cu 3,5% a numarului de turisti la nivel national.

"Cresterea in 2014 va fi cu 50% mai mare decat in 2013. Asadar, daca ramanem sa ne raportam in 2014 fata de 2012 am cuprins o crestere si am aprobat asta la ultimul Consiliu Consultativ, in jur de 7,5 fata de 2012, 2013 crescand cu 3,7", a calculat fostul ministru.

Grapini a fost deseori criticata in presa pentru greselile gramaticale pe care le face in postarile de pe contul sau de Facebook.