"Sunt o mare sustinatoare a masurii de reducere a CAS, am discutat cu specialisti si incercam sa gasim metode. Sper ca anul acesta, eu asta lupt foarte mult, daca nu - poate la inceputul anului viitor, sa-l punem direct in Codul Fiscal, sa apara de la 1 ianuarie, dar sper ca din iulie", a declarat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, la Antena 3.

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator "in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite" este mentionata in noul program al Guvernului.

O alta masura "importanta in viizunea guvernului" o reprezinta plafonarea platilor in numerar "fiindca folosim numerarul mult mai des". Folosind bancile, tranzactiile vor deveni mult mai transparente, crede ministrul care spune ca astfel se va reusi reducerea evaziunii fiscale.

Ioan Petrescu a mai vorbit si despre posibilitatea scaderii TVA-ului la alimente afirmand ca este o masura buna si ca o are in vedere.

Daca noul ministru a declarat ca este nevoie de consultari in cabinet pentru marirea pensiilor, premierul Ponta a intervenit sustinand ca pensiile vor fi majorate in mod cert si anul viitor.