Productia industriala a crescut in ianuarie fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,4%, respectiv cu 2,3%, iar fata de ianuarie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 10,1%, respectiv 9,9%, scrie Mediafax, citand un comunicat al Statisticii. "In luna ianuarie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 6,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+8,8%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 11,2%, respectiv cu 4,2%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

" Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,0%), industria bunurilor de capital (+11,2%) si industria bunurilor intermediare (+10,5%) si scaderi in industria energetica (-3,9%) si in industria bunurilor de uz curent (-1,8%)", se mai spune in documentul citat.

In ianuarie, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 10,1% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (12,4%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 7,8%, respectiv cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (16,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (13,9%), industria bunurilor intermediare (8,2%) si industria bunurilor de uz curent (7,8%). Industria energetica a scazut cu 0,5%.