In baza mandatului incredintat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si in exercitarea obligatiilor care decurg din aceasta pozitie, KPMG Advisory a depus Raportul Administratorului Special privind planul de redresare al Astra SA in data de 25 martie 2014 la ASF spre analiza si aprobare, se arata intr-un comunicat remis miercuri de compania de cosultanta.

"In calitate de administrator special, KPMG s-a concentrat pe diagnosticarea situatiei de fapt si identificarea actiunilor care trebuie avute in vedere pentru asigurarea continuitatii si relansarii activitatii companiei Astra si a propus in acest sens Autoritatii de Supraveghere Financiara un Plan care cuprinde o serie de masuri de natura prudentiala pe termen scurt si mediu in scopul redresarii financiare a societatii. Asteptam ca ASF sa isi formuleze punctul de vedere asupra planului in cel mai scurt timp, urmand ca toate partile implicate sa contribuie la succesul implementarii lui in perioada imediat urmatoare", spun reprezentantii KPMG.

Citeste mai multe despre ce inseamna administrator special si cate firme de asigurari au mai fost in aceasta situatie, aici.

Activitatea companiei Astra SA se desfasoara in parametri normali. Autoritatea de Supraveghere Financiara a comunicat ca Astra SA este obligata sa onoreze toate solicitarile care decurg din politele de asigurare, iar masura redresarii financiare prin administrator special este menita sa contribuie la re-echilibrarea inicatorilor financiari ai societatii de asigurare si sa asigure continuitatea afacerii.

Reamintim ca ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra, liderul pietei de asigurari, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

In replica, proprietarul Astra, omul de afaceri Dan Adamescu, a catalogat decizia ASF ca fiind o lovitura "de tip mafiot", incalificabila, care va genera un soc international urias.