Cine este Misu Negritoiu, viitorul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara
In anul 1984, devine atasat olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de Vara de la Los Angeles. Dupa un an este numit in functia de director la intreprinderea Arpexim, care se ocupa cu exportul si importul de pielarie si incaltaminte (fosta fabrica de tabacarie Dambovita).
Intrebat de presa daca a colaborat cu Securitatea, Negritoiu spune: "O, in nici un caz. I-au zis unii lui Voiculescu ca toti cei care au lucrat in comertul exterior ar fi colaborat cu Securitatea. Dar diferenta e ca numai el a ajuns miliardar".
Dupa Revolutia din decembrie 1989, este numit in martie 1990 ca sef al Sectiei economice de la New York a Ambasadei Romaniei in SUA, apoi in perioada 18 octombrie 1990 - 19 noiembrie 1992 indeplineste functia de presedinte (cu rang de secretar de stat) al Agentiei Romane de Promovare a Investitiilor Straine si Asistentei Economice din Strainatate. Se inscrie ca membru in PDSR (actualul Partid Social Democrat).
In perioada 19 noiembrie 1992 - 27 august 1993 a fost ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul Nicolae Vacaroiu, un organism care in teorie ar fi trebuit sa decida programul de guvernare si de reforma al Cabinetului Vacaroiu, dar in practica nu avea nici macar un buget propriu. Confruntat cu opozitia unor oameni politici si directori de intreprinderi de stat cu privire la adoptarea unor masuri de liberalizare a pietei valutare sau a dobanzilor care fusesera convenite prin acordurile cu FMI, Negritoiu demisioneaza din guvern si este numit, incepand cu 1 septembrie 1994, in functia de consilier prezidential pentru probleme economice si de reforma (cu rang de ministru) si coordonator al Grupului Consultativ pe probleme economico-sociale pe langa Presedintele Romaniei, Ion Iliescu.
In urma alegerilor parlamentare din 3 noiembrie 1996, Misu Negritoiu a fost ales ca deputat de judetul Dolj pentru legislatura 1996-2000, pe listele PDSR. In aceasta calitate, a fost membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare, demisionand din Parlamentul Romaniei la data de 5 mai 1997 si fiind inlocuit de catre Mihai Nicolescu. "M-a coplesit desertaciunea rolului pe care il aveam ca deputat: in teritoriu, alegatorii imi cereau locuri de munca sau se plangeau ca au pierdut procese, iar in Parlament mai mult se pierdea vremea", rememoreaza acele vremuri Misu Negritoiu.
In mai 1997, demisioneaza din Parlament si trece in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Barings, cu functia de corporate finance manager. In anul 1999 este promovat ca vicepresedinte si director general adjunct al bancii ING Romania. La 1 august 2006, Misu Negritoiu a preluat pozitia de director general al ING Bank Romania si de presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management. Negritoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain. In acel moment, ING era a patra banca de pe piata din Romania dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 6,3%.
Declara ca are o atitudine conservatoare fata de risc, nu investeste pe piata bursiera, nu are afaceri proprii (cu exceptia unei mici ferme de albine Apicornu, in care a investit 10.000 dolari si pe care a lichidat-o fiindca nu a gasit clienti) si detine o singura proprietate in comuna Cornu.
Misu Negritoiu este casatorit si are doi copii: un baiat care a absolvit Duke University si care lucreaza la Microsoft si o fata care a absolvit Taft University si care lucreaza intr-o firma de comert din Baltimore.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Securist, care pina acum nu a avut scandaluri publice.
Nu fiti naivi.
Ponta readuce comunismul in Romania prin numirea celor mai mari lepre care le-a avut tara asta!
CU ASTIA DEFILAM DE 25 DE ANI (un sfert de secol !).
Titu Maiorescu: NU DE INTELIGENTE DUCE LIPSA ROMANIA, CI DE CARACTERE.
Ca om de banca, si ca fost elev la ASE al domnului Negritoiu, va spun ca este moral si corect. Nu se compara cu Varanul si Dan Pascariu, care sunt oameni alunecosi.
"Ferma" pe care o are la Cornu este si ea doar o simpla coincidenta.
Cornu este o binecunoscuta destinatie turistica cu ape minerale si bai termale in care si alti potentati si-au cumparat terenuri: de exemplu Nastase.
Negritoiu crestea albine, Nastase creste gaini...
Si crocodilii croseteaza clatite...
p.s.numirea lui de catre ponta nu are relevanta.
Iata cateva momente/declaratii semnificative ale "devenirii" si carierei sale profesionale si politice:
- Întrebat de presă dacă a colaborat cu Securitatea, Mișu Negrițoiu a răspuns: „O, în nici un caz. I-au zis unii lui Voiculescu că toți cei care au lucrat în comerțul exterior ar fi colaborat cu Securitatea. Dar diferența e că numai el a ajuns miliardar“
- În urma alegerilor parlamentare din 3 noiembrie 1996, Mișu Negrițoiu a fost ales ca deputat de județul Dolj pentru legislatura 1996-2000, pe listele PDSR. În această calitate, a fost membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, demisionând din Parlamentul României la data de 5 mai 1997 și fiind înlocuit de către Mihai Nicolescu. „M-a copleșit deșertăciunea rolului pe care îl aveam ca deputat: în teritoriu, alegătorii îmi cereau locuri de muncă sau se plângeau că au pierdut procese, iar în Parlament mai mult se pierdea vremea", rememorează acele vremuri Mișu Negrițoiu.
- În mai 1997, demisionează din Parlament și trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcția de corporate finance manager. În anul 1999 este promovat ca vicepreședinte și director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Mișu Negrițoiu a preluat poziția de director general al ING Bank România și de președinte al Comitetului pe Țară al ING România.
- „Dacă aș fi rămas în partid, aș fi avut șanse la o carieră politică, însă din punct de vedere personal era extrem de anevoios să continuu în postura de "sărac și cinstit", pentru că nu am avut nici o afacere și nici n-am fost niciodată adeptul "vămuirii" când dețineam o funcție publică.”
—Mișu Negrițoiu
Ca simplu cetatean, am o singura curiozitate: CARE VA FI SALARIUL ANUAL AL NOULUI DIRECTOR ASF, CA SA NE DAM SEAMA CE AM PIERDUT SI CE AM CASTIGAT!
nici el, nici mugurash, nici daianu.
altii, aia milionari.
ca ei, saracii, or fi rupti in ..ciur. :)
da ma rog, fara ei nu se poate intelege noua oranduire...
oricum, probabil, mai competent ca rushanu, chitzoi & co.
vorba noastra vechie, unul mai bun de unde, mai draga ?!
Este nevoiie de un tânar !! DAIANU trebuie sa dispara de acolo !
daca l-au resuscitat pe individ dupa atatia ani e clar ca /// astia nu au alternative
sunt atatia oameni pregatiti, de bun simt, corecti in tara aasta si vezi numai secaturi in pozitii de conducere
Pana cand poporul asta nu va invata ca fara promovarea valorilor nu iesim din noaptea mintii in care ne scaldam, tot felul de ageamii se vor cocota in fruntea tarii.
Domnul acesta a sustinut o teza de doctorat cu titlul : "Investitiile straine si tranzitia la economia de piata". Ma intreb daca a adus ceva nou si coerent in politica economica romaneasca?!!!
Judecand dupa felul cum s-a distrus fara discernamant , nu prea cred ca teza si-a atins scopul, adica n-a adus nimic nou, decat niste bani in buzunarul autorului.