Senatorul PNL Victor Ciorbea a fost avizat favorabil luni de Comisiile reunite de buget-finante pentru pozitia de membru in Consiliul ASF, fostul premier afirmand ca il recomanda experienta didactica, faptul ca a fost procuror, dar si ca a gestionat patrimoniul sindicatelor, noteaza Mediafax. Deputatul PDL Andreea Paul l-a intrebat pe Ciorbea ce anume il recomanda pentru a face parte din Consiliul ASF, in conditiile in care nu detine experienta necesara prevazuta in Legea ASF, respectiv "o experienta profesionala in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor". Fostul premier a sustinut ca a fost singurul sef de promotie "cu zece pe linie" in 45 de ani de comunism la facultatile de drept si de stiinte sociale fara sa fie membru de partid.

Victor Ciorbea (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Ce inseamna asta? Unu, ca notele nu le-am obtinut pentru activitate politica, si doi, ca am avut nota maxima si la drept financiar, si la legislatie economica, privind relatiile economico-financiare, administrative si contractuale dintre unitatile socialiste, si respectiv la contracte speciale privind asigurari si reasigurari", a replicat Ciorbea.

El a mai mentionat ca a urmat cursuri post-universitare la Facultatea de Drept din Bucuresti si ulterior a fost cadru didactic.

"Dar daca nu vreti sa-mi luati in considerare perioada in care am fost cadru didactic, va rog sa o luati in considerare pe aceea de 4 ani, cat am fost procuror care am lucrat in Parchetul General, la Directia de cauze civile, si am pus concluzii la Tribunalul suprem, deci la instanta suprema, in litigiile dintre unitatile socialiste, care vizau de multe ori sute de milioane sau miliarde de lei la valoarea de atunci. Deci patru ani, lasam la o parte activitatea didactica, si cei opt ani de administrare, de gestionare, nemijlocita, ca principal responsabil al averii sindicatelor, a doua avere a tarii, al patrimoniului Capitalei si respectiv patrimoniului statului roman. In total, oricum s-ar face calculele, depasesc cu mult cifra aceasta de noua ani", a mai spus Ciorbea.

Senatorul PNL a fost avizat favorabil de comisiile de buget-finante pentru pozitia de membru neexecutiv in Consiliul ASF, cu 49 de voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si o abtinere.