Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat marti numirea lui Misu Negritoiu in functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), transmite Agerpres.

Misu Negritoiu a obtinut 333 de voturi pentru si noua impotriva.

Plenul Parlamentului a aprobat si numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, el obtinand 326 de voturi pentru si 16 impotriva.

Misu Negritoiu, 64 de ani, a fost deputat, ministru, sef al ING Romania cu o cariera bazata pe comertul exterior inainte de 1989.

A absolvit Facultatea de Comert Exterior din cadrul ASE si apoi cursurile la "fara frecventa" ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut titlul de doctor in stiinte economice la ASE Bucuresti in anul 1995, cu teza "Investitiile straine si tranzitia la economia de piata".

Dupa absolvirea facultatii, lucreaza intre anii 1973-1990 ca economist in comertul exterior la ILEXIM, Arpimex si Ministerul Comertului Exterior. Transferat in cadrul Departamentului de analiza economica de la Ministerul Comertului Exterior, a fost numit in anul 1982 ca inlocuitor temporar al sefului Agentiei economice romanesti din New York, apoi al sefului Biroului comercial din Los Angeles.

Declara ca are o atitudine conservatoare fata de risc, nu investeste pe piata bursiera, nu are afaceri proprii (cu exceptia unei mici ferme de albine Apicornu, in care a investit 10.000 dolari si pe care a lichidat-o fiindca nu a gasit clienti) si detine o singura proprietate in comuna Cornu.

Misu Negritoiu este casatorit si are doi copii: un baiat care a absolvit Duke University si care lucreaza la Microsoft si o fata care a absolvit Taft University si care lucreaza intr-o firma de comert din Baltimore.

Citeste profilul lui Misu Negritoiu