FMI este ingrijorat ca Guvernul ar putea rata obiectivele fiscale din cauza presiunilor electorale
Suma totala disponibila Romaniei prin acordul de imprumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro (584,1 milioane DST).
Fondul avertizeaza in raport ca puternice grupuri puternice de interese ar putea incerca sa intarzie reformele structurale.
"In plus, odata cu avansul reformelor structurale, grupuri puternice de interese ar putea exercita presiuni pentru a intarzia agenda de reforma. Este necesar un angajament activ continuu la cel mai inalt nivel al implementarii programului pentru a rezista acestor presiuni", arata expertii FMI.
Raportul FMI a fost finalizat la 11 martie in urma discutiilor cu autoritatile romane incheiate la inceputul lunii februarie si a fost pus la dispozitia Consiliului Director al FMI pentru sedinta din 26 martie in cadrul careia au fost aprobate prima si a doua evaluare a acordului preventiv incheiat anul trecut de Fond cu Romania.
Romania are in derulare un acord in valoare de 4 miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana, din care nu intentioneaza insa sa acceseze fonduri. Scopul acordului este de a proteja Romania de eventuale socuri pe pietele financiare si de a ajuta la reducerea costurilor de finantare.
Acordul Romaniei cu FMI si UE include o tinta de deficit bugetar de 2,2% din PIB pentru acest an.
Autoritatile romane intentioneaza sa reformeze sistemul public de sanatate, sectoarele transporturilor si energiei si sa vanda participatii la mai multe companii de stat.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
obiectivelor fiscale. Si atunci vai de c... lui Ponta.
FMI este ingrijorat ca nu cumva Ponta sa reduca vreo cateva taxe din cele 35, pe care le-a introdus el?
FMI este ingrijorat ca, datorita persiunilor presedintelui, ale presei si ale specialistilor, mitomanul ar putea fi pus in situatia sa retraga acciza pe carburanti?
FMI, fiind o banca, face afaceri cu bani si, ca sa fie sigura ca va primi inapoi banii imprumutati (nu numai dobanda), impinge debitorul (guvernul) sa puna taxe cat mai multe si cat mai mari.
FMI ignora suferintele contribuabililor care au ajuns sa nu mai aiba ce pune pe masa copiiilor; ignora fiindca nu sufera copiii lor. Ai lor traiesc in belsug.
Ai dracu FMI-stii astia, tocmai l-au plagiat pe Base!
Eu roman si Ponta deh...