Valutele CEE4 (Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia) si-au redus din castigurile recente fata de euro, conduse de un forint afectat de rezultatele alegerilor parlamentare, se arata intr-o nota transmisa luni de Piraeus Bank. Leul a deschis aproximativ neschimbat la 4.4650/EUR si s-a mentinut in cursul diminetii in intervalul ingust 4.4610 – 4.4660/EUR. BNR a cotat luni un euro la 4,46 lei.

Anuntul privind productia industriala din Germania in februarie depasit asteptarile pietei. Productia industriala, sustinuta de sectorul manufacturier, a crescut cu 0.4% fata de 0.3% estimat intarind asteptarile intr-un rezultat bun pentru primul trimestru al anului. Productia bunurilor intermediare a crescut cu 1.3% MoM, cea abunurilor de consum cu 0.3% in timp ce productia bunurilor de investitii s-a redus cu 0.2% MoM. In SUA astazi este o zi saraca in anunturi economice, salvata de faptul ca Alcoa va da startul sezonului de anunturi ale rezultatelor financiare ale companiilor in 1Q14.

  • PIATA VALUTARA

Dolarul american a pierdut teren fata de celelalte valute majore in urma anunturilor dezamagitoare venite vineri dinspre piata muncii in US care au redus asteptarile cresterii ratelor in viitorul apropiat. In momentul redactarii dolarul se tranzactioneaza la 1.3715/EUR perechii lipsindu-i o directie clara.

Valutele CEE4 (Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia) au redus din castigurile recente fata de euro, conduse de un forint afectat de rezultatele alegerilor parlamentare. RON a deschis aproximativ neschimbat la 4.4650/EUR si s-a mentinut in cursul diminetii in intervalul ingust 4.4610 – 4.4660/EUR. Consideram ca leul se va bucura de o sesiune calma.

  • PIATA MONETARA

Ratele de dobanda sunt usor mai scazute luni, in contextul unei sesiuni aparent calme.

Banca centrala a publicat vineri statisticile de lichiditate care arata un surplus de 2.73 mld lei in luna martie, reflectand un nivel confortabil al lichiditatii in piata.

  • PIATA TITLURILOR

Ministerul Finantelor a vandut azi titluri cu maturitate reziduala de noua ani in valoare de doua sute milioane lei la un randament mediu de 5.26%.

Curba randamentelor titlurilor de stat denominate in lei a urcat usor luni dimineata pe fondul unei piete linistite.