veniturilor din activitati agricole din categoria: cultivarea cerealelor, cartofului, legumelor de camp sau din cresterea vacilor, oilor, caprelor etc. Anul 2014 este al doilea an in care sunt supuse impozitarii veniturile din activitati agricole din categoria celor amintite anterior, iar procedura impozitarii este determinarea impozitului in baza normelor de venit. Astfel, pana pe data de 25 mai 2014, pentru veniturile din acest an, persoanele fizice ce se incadreaza in categoria celor ce realizeaza venituri din activitati agricole, vor depune la autoritatea fiscala declaratia 221 cu normele de venit.
Actualul formular detaliaza mult mai exact decat precedentul, categoriile de activitati agricole supuse impozitarii si detaliaza bazele impozabile in functie de localitatea unde se realizeaza venitul. Impozitul va fi calculat de autoritatea fiscala si se poate achita in doua rate egale pana pe data de 25 octombrie, respectiv 15 decembrie. Impozitul va fi calculat de autoritatea fiscala si se poate achita in doua rate egale pana pe data de 25 octombrie, respectiv 15 decembrie.
Legat de ziua libera acordata personalului din sectorul public (vineri 2 mai 2014), cei care beneficiaza de aceasta zi libera fie vor recupera in regim de program normal in data de 26 aprilie 2014, fie isi vor prelungi timpul de lucru pana in data de 31 mai 2014, conform planificarilor.
Pentru personalul din institutiile publice, faptul ca ziua de 2 mai se recupereaza intr-o zi de sambata sau prin prelungirea programului de lucru, nu va conduce la acordarea unui alt timp liber.
- Pentru cine nu se acorda zi libera in sistemul public?
Nici magistratii, personalul din cadrul instantelor, respectiv participantii la procese programate in data de 2 mai 2014 nu beneficiaza de aceasta zi libera.
- Ce se intampla cu sumele achitate in contul de trezorerie in data de 2 mai 2014?
- Cum se aplica hotararea in mediul privat?