Constantin Mihail, vicepresedintele ANAF insarcinat cu colectarea veniturilor bugetare a demisionat din functie, invocand motive personale, au confirmat surse din Ministerul Finantelor pentru HotNews.ro. Demisia lui vine la putin timp dupa ce Ministrul Finantelor a anuntat ca va face schimbari la nivelul ANAF, nemultumita de nivelul colectarii. ANAF a colectat in primul trimestru al acestui an 42,426 miliarde lei, mai mult cu circa 5% fata de perioada similara din 2013 (40,548 miliarde lei).

Mihail ConstantinFoto: ANAF

Mihail fusese numit de premierul Victor Ponta in mai 2012 ca vicepresedinte, in perioada in care la conducerea institutiei era Serban Pop. Constantin Mihail are o cariera de 14 ani in Finante, fiind considerat unul din cei mai buni specialisti. A intrat in minister in 2001, preluand coordonarea activitatii de evidenta pe platitori persoane fizice si cea de monitorizare a contribuabililor mari.

Constantin este o veche cunostinta a ministrului Daniel Chitoiu, el lucrand in perioada in care Chitoiu conducea ANAF in cadrul Directiei Generale pentru Reforma si Cooperare Internationala dar si ca sef de cabinet al vicepresedintelui institutiei. Constantin este asociat al Dhamco Impex.

Potrivit declaratiei de avere, Constantin detine un apartament in Capitala si o casa in comuna Nuci (Ilfov) si nu are active bancare declarate.

Citeste aici declaratia de avere a demnitarului sau aici, declaratia de interese a lui Mihail Constantin.