Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi manifesta aprecierea fata de noul Cod al Insolventei, care a fost adoptat marti, in plenul Parlamentului, se arata intr-un comunivcat al ANAF. "De la ultima aparitie publica a presedintelui A.N.A.F. pe acest subiect (interviul acordat HotNews.ro-n.red), propunerile de natura a asigura o protectie suficienta creditorului bugetar, formulate de institutie in cadrul dezbaterilor comisiilor parlamentare, au fost luate in considerare in forma amendata a proiectului de act normativ", se mai arata in document.

Noul Cod al Insolventei reprezinta, din punctul de vedere al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, un pas inainte in satisfacerea dorintei debitorilor, ca mijloc de reinsertie economica a acestora, cat si un instrument mai eficient pentru A.N.A.F., pentru recuperarea creantelor bugetare, conchid autorii documentului.

Planurile de reorganizare judiciara a firmelor vor fi acceptate mai usor, potrivit unui amendament impus in Parlament la noul Cod al Insolventei, adoptat marti de Camera Deputatilor, ca for decizional.

Citeste aici care sunt principalele schimbari aduse.