Profitul net al Bancii Transilvania a crescut cu aproape 23% in primele trei luni, la 103,4 milioane lei
BT a consemnat in primul trimestru din acest an cheltuieli nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare de 102,1 milioane lei (22,6 milioane euro), cu 30% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, de 78,5 milioane lei, banca aplicand si in cursul trimestrului trecut aceeasi politica de provizionare prudenta, adoptata inca de la inceputul crizei financiare.
Astfel, soldul total al provizioanelor a ajuns la 2,607 miliarde lei, la finalul lunii martie, fata de 2,493 miliarde lei, la sfarsitul anului trecut, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de Banca Transilvania.
Soldul creditelor a crescut cu 2,5%, la 19,641 miliarde lei, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti a avansat cu 3,4% fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut, ajungand la 26,674 miliarde lei.
Astfel, raportul credite - depozite a ajuns la 73,63%.
In primul trimestru banca a acordat, atat companiilor, cat si persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, in valoare totala de 2,315 miliarde lei.
"Obiectivul major al bancii pentru 2014 este cresterea veniturilor si eficientizarea proceselor. Cifrele arata cresteri semnificative ale volumelor tranzactiilor prin BT si ale veniturilor operationale, care cresc mai repede decat activele bancii. Clientii nostri folosesc din ce in ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principala. Pe partea de creditare focusul nostru este cresterea responsabila, unde segmentul persoane fizice si firme mici, adica retailul, ramane tinta principala", a declarat, in comunicat, directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”